2023-02-09 99 浏览
🔅安安烧🔅旺角🔅串烧🔅好耐冇食过呢一间串烧店,系由安安集团,即系火锅撚同系列集团经营,之前一直喺旺角都好钟意深宵去帮衬!但今次呢一个食评将会系一个谏言,因为觉得食物水准跌咗,真系好可惜呀🥺最主要系食物准备方面落多咗调味,亦都品尝到食物质素争咁啲,菜式嘅款式同埋创意依然十足,所以钟意食串烧嘅朋友仔都系唔可以错过嘅~😄 黑松露墨鱼饼有黑松露同墨鱼胶打成嘅煎饼!味道十足,好香嘅黑松露,个胶亦打得好Q胶~😄 沙茶金菇煲个煲仔滚住咁煮真系好有feel,虽然金菇就唔值钱😂但个feel值钱!😄 美国牛小排牛肉嘅生熟程度控制得唔错, 亦都好重牛味!😄 花枝丸同年糕不过不失,都烧得好香脆,内里软熟🤨 蒜香烧白鳝如果有留意我食评嘅朋友,就会知道我几钟意食鳝,几乎每次去串烧店都系必叫~但今次真系令我好失望,我第一次食烧鳝系腌咗烧烤汁,感觉因为鳝鱼唔新鲜先至咁处理,超级失望😭🤨 蒜蓉惹味生烧茄子喺呢一度嘅招牌菜,当然都系食串烧必叫!可能系因为生烧嘅关系,我自己就觉得佢烧焦咗嘅情况比较严重,令到茄子有烧焦味同苦涩味,蒜香都系好好食同重手,严格嚟讲都遮盖到,但系我自己就食得比较辛苦🤨 烧牛舌随着其他食店upgra
🔅安安烧🔅旺角🔅串烧🔅

😄 黑松露墨鱼饼

😄 沙茶金菇煲

😄 美国牛小排
牛肉嘅生熟程度控制得唔错, 亦都好重牛味!

😄 花枝丸同年糕
不过不失,都烧得好香脆,内里软熟

🤨 蒜香烧白鳝

🤨 蒜蓉惹味生烧茄子

🤨 烧牛舌
随着其他食店upgrade食材,食牛舌竟然食到茶餐厅𠮶只比较冧身,冇弹性嘅牛舌,系有啲失望😔

🤨 惹味鳗鱼汁秘制三重芝士捞丁
呢个都系佢嘅招牌菜,三重芝士捞丁的确好吸引,既有芝士酱又有少少蓝芝士吊味,作为饱肚之选,系非常满足!但我会落个注脚系因为个鳗鱼汁唔得,其实好似佢个捞丁再加额外调味酱,即刻令佢变成街边小食咁款🥲

总括而言,佢系比较平民嘅街头串烧店,其实如果好好控制期望佢唔系咁差,不过随着年纪增长quota减少🤣,希望同身边嘅好朋友食到更加高质嘅黄店,所以希望串烧店好好加油!!!

串烧店气氛无得输架🥹

安安烧 (染布房街)
网上订座即赚Rice Dollars
网址: https://s.openrice.com/QrbS0zlz0G0~uZ5MGAA
地址: 旺角染布房街6号地舖
电话: 26172220
=====================
#串烧 #港式串烧 #安安烧 #黄店 #旺角黄店 #黄店地图 #旺角美食 #啤酒 #生烧茄子 #蒜蓉茄子 #三重芝士捞丁