2013-08-23
细佬好LIKE 食鸡煲,如果想近又唔洗排就会去朋友餐舖食,但想更滋味就要去荃湾一品喇但每天都会好挣扎,因为次次都排到癫架知道一品喺土瓜湾开左分店一于去试下啦大约9点钟去到,食店喺地库,落到去楼底都唔算矮㖞!我地四个人坐卡位,仲有独立电视添,可以睇住COOL魔食鸡煲大大杯冻柠茶~~~食鸡煲有大大杯冻柠茶真系爽呀,咁大杯都系29蚊炸!茶味又十足,仲有成一个半柠檬添热辣辣鸡煲~~~我地拣左小辣的鸡煲,鸡鸡整得好入味,鸡肉都好嫰滑,微辣带一点麻先食左个鸡煲,食哂鸡鸡就可以加水打边边喇!A5安格斯牛牛~~~好"林"好有牛味㖞,脂肪分布都好好㖞即炸响铃卷~~~系即炸的货式,唔油仲好香脆,吸入汤汁,正呀珊瑚蚌~~~新鲜好味通菜~~~夏天当然食通菜啦,好嫰好味粉肠~~~是冷藏资,但吸收哂汤汁又几正㖞仿鲍片~~~无特别手打墨鱼滑~~~味道很好,墨鱼滑又好弹牙金菇~~~又是吸收汤汁之选水饺~~~味道不错㖞,馅料又好多㖞,皮又够薄贡丸~~~普通货式桂花蚌~~~鲜甜味美,熟后爽爽脆脆好味真系好饱!好味全场都算几爆架起,一路都有人入座;虽然系地库,但又唔系好嘈;侍应的服务态度都几好不容易,上菜及收碟的速度都好快
但每天都会好挣扎,因为次次都排到癫架
知道一品喺土瓜湾开左分店一于去试下啦
大约9点钟去到,食店喺地库,落到去楼底都唔算矮㖞!我地四个人坐卡位,仲有独立电视添,可以睇住COOL魔食鸡煲 大大杯冻柠茶~~~食 鸡煲有大大杯冻柠茶真系爽呀,咁大杯都系29蚊炸!茶味又十足,仲有成一个半柠檬添 热辣辣 鸡煲~~~我地拣左小辣的鸡煲,鸡鸡整得好入味,鸡肉都好嫰滑,微辣带一点麻
先食左个鸡煲,食哂鸡鸡就可以加水打边边喇! A5安格斯牛牛~~~好"林"好有牛味㖞,脂肪分布都好好㖞 即炸响铃卷~~~系即炸的货式,唔油仲好香脆,吸入汤汁,正呀 珊瑚蚌~~~新鲜好味 通菜~~~夏天当然食通菜啦,好嫰好味 粉肠~~~是冷藏资,但吸收哂汤汁又几正㖞
仿鲍片~~~无特别 手打墨鱼滑~~~味道很好,墨鱼滑又好弹牙
金菇~~~又是吸收汤汁之选 水饺~~~味道不错㖞,馅料又好多㖞,皮又够薄 贡丸~~~普通货式 桂花蚌~~~鲜甜味美,熟后爽爽脆脆好味
真系好饱!好味
侍应的服务态度都几好不容易,上菜及收碟的速度都好快㖞!