2024-05-04
今日去到尖沙咀既殿大喜屋,系作为大喜屋系列高级啲既选择,会多左一啲平时无,比较昂贵既食材,例如拖罗,鲍鱼,鹅肝,海胆,榴梿等等。刺身有好多款选择,绝对唔比外面既日本餐厅少,全部都好新鲜,解冻得好好。嚟到梗系要食拖罗同蟹脚啦!松叶蟹脚好鲜美,肉质紧实。拖罗无筋,入口即化,超级肥美,满口充满油脂感!另外仲有海胆手卷,口感幼滑,味道鲜甜唔会好重明矾味。熟食方面选择多到眼花撩乱,有清酒煮蚬,各式各样串烧同埋天妇罗,嚟得殿大喜屋点少得鹅肝!超级厚切,好满足,我地都encore左几次!甜品有好多唔同选择,包括杨枝甘露、木糠布甸、tiramisu等等。同时餐厅提供左雪糕机,可以自己制作想要既雪糕,密瓜软雪糕、乳酪软雪糕和原味雪糕任你选择。雪糕柜仲有Haggen-Dazs,多种口味全部任吃!饮品方面提供左大量无酒精饮品和酒精饮品。无酒精饮品包括唔同汽水,茶,咖啡,椰青水同埋无糖饮品选择,减少罪恶感!而酒精饮品包括梅酒、白酒和清酒。好满意既一餐,我地都好满足,食物质素好好,不枉系香港最多人食既放题餐厅之一!