2024-10-19 590 浏览
今日同朋友仔系旺角行街~ 行到攰我哋就去揾嘢食。因为成日都系旺角食饭,所以今次喺太子揾吓有咩好嘢食。经过蓝马之城,发现有一间星马菜。餐厅好受欢迎,几乎满座。而且食物选择丰富,有基本嘅饭类、面类、仲有鸡煲、甜品等等。(下)鲜油咖央多土 $30我地2:30pm去到餐厅,正值下午茶时间,下午茶好抵食!咖央多土烘得好香脆,有两大片牛油,而家非常厚!咖央酱都搽得好多,好够味。超冰冻椰青 +$28我地再加钱要左个椰青。椰青雪到好冰冻,好清爽!椰青水好鲜甜。(下)招牌海南鸡饭 $65海南鸡饭下午茶都好抵食,其实都好大份。海南鸡充满油香,鸡肉好滑,鸡皮带点弹牙。另外,跟左个鸡杂冬瓜汤,汤头清清地,有啲鸡汤味。恐龙美绿 +$12恐龙美绿面头布满美绿粉,同下低嘅饮品撞上会变得脆脆地,非常美味。火焰酱香椰子鸡窝 $168鸡窝好大煲,会连同火炉一齐上,咁就可以keep住热。店员系食客面前将酒淋入鸡锅,然后要等一阵,等佢滚先可以食。鸡窝嘅汤主要系椰子水同埋酒,所以饮品非常清甜,好有椰香,而酒味会再调一点味。我觉得呢个汤底好特别,同平时嘅椰子鸡锅有点唔同。鸡件好新鲜,鸡肉嫩滑、鸡皮弹牙。另外,套餐配有一碗饭同辣椒
今日同朋友仔系旺角行街~ 行到攰我哋就去揾嘢食。因为成日都系旺角食饭,所以今次喺太子揾吓有咩好嘢食。经过蓝马之城,发现有一间星马菜。餐厅好受欢迎,几乎满座。而且食物选择丰富,有基本嘅饭类、面类、仲有鸡煲甜品等等。

(下)鲜油咖央多土 $30

超冰冻椰青 +$28

(下)招牌海南鸡饭 $65

恐龙美绿 +$12

火焰酱香椰子鸡窝 $168
鸡窝好大煲,会连同火炉一齐上,咁就可以keep住热。店员系食客面前将酒淋入鸡锅,然后要等一阵,等佢滚先可以食。鸡窝嘅汤主要系椰子水同埋酒,所以饮品非常清甜,好有椰香,而酒味会再调一点味。我觉得呢个汤底好特别,同平时嘅椰子鸡锅有点唔同。鸡件好新鲜,鸡肉嫩滑、鸡皮弹牙。另外,套餐配有一碗饭同辣椒、豉油等配料。

马六甲椰子雪糕 +$28
跟餐叫小时或甜品有半价优惠,我地叫左个椰子雪糕。椰子雪糕布满美绿粉,充满朱古力味同事增加左唔少口感。另外,配料仲有红豆、绿豆、白果等等。