2021-05-20 680 浏览
本人于5月3 日致电太子大自然素食并订位5月12日8位晚上7时. 而当日朋友系7点前已到达攞位, 发现 8 人订位由2张大小及高低不一 既方枱同一张圆枱组成.当时大家都呆左一呆, 枱既组合甘奇怪但都算,甘因为有一友人未到 就叫左 3 个小食先.  其中一位朋友为方便落单, 就于柜位取来一张粉红色纸, 但突然有一位职员A行过, 而且一手抢去该纸张 并且责骂同行友, 说’呢张纸好贵架’.  我地一枱人呆左一呆.该位职员跟手从某地方攞左一张细好多既纸比我地. 甘大约8点左右, 我地既主菜都未到晒, 但突然有另一位职员B送上糖水, 我地觉得奇怪就问佢 : 主菜都未上晒, 点解上糖水? 职员B回答 : 我跟单出, 咩都唔知. 跟手放低就走左去. (其后有朋友讲,听到职员B细细声讲, 攞左就顺手上埋) 于大约8:29, 职员A问我地仲会唔会加野, 大家都食饱就唔再加野喇. 职员A就话帮我地埋左张单.当时我先刚开始食果碗糖水(已经由热变左冻).经过以上所有野, 本人真心开始发火. 一间咩餐厅, 比甘既服务. 但同行朋友都真系脾气太好都比左钱先. 已于FB 投诉, 但该公司负责人不了了之.   可想而
当时大家都呆左一呆, 枱既组合甘奇怪但都算,
该位职员跟手从某地方攞左一张细好多既纸比我地.
听到职员B细细声讲, 攞左就顺手上埋)
当时我先刚开始食果碗糖水(已经由热变左冻).
已于FB 投诉, 但该公司负责人不了了之.   可想而之,职员既态度, 亦即系代表左管理层既无能.

之后我真系忍唔到叫职员A 揾经理过黎, 佢应左但一段时间后都无人黎. 甘再揾另一职员 (著住一件粉红色风褛), 问左原来佢就系经理.
甘我地同佢反应左, 佢就话, 佢行黎行去, 唔知发生咩事.
虽然佢有同我地道歉, 但口气系完全推卸责任.
甘我话您唔可以话唔知, staff training 系你既责任. 而我黎帮亲, 唔系唔驶比钱架, 但您地一蚊服务都比唔到我啰.  但佢跟手仲借D意走左去, 完全无再理我地.
2021-05-12