餐厅:便民肠粉 (太子)地址:太子界限街4-10号福群大厦地下5号舖对上一次行过深水埗同大角咀果边,见到界限街有间新开半年左右嘅便民肠粉,超级平民价抵食😍,门口仲大大只字写住学生送手抓饼添(平时就咁叫一份都要$10架)餐厅唔算大,但胜在老板娘好好招呼又亲民☺️,一入到去就见到老板每日用新鲜猪肉同咸蛋黄包嘅糭,突然谂起自己成个端午节都无食过糭,不如就叫返只食下海南咸肉糭 $20咸肉糭烟韧多馅料,一夹开就见到丰富嘅猪肉同大大只咸蛋黄,就算唔洗蘸砂糖或者豉油都已经好好食👍🏼发财蚝豉咸猪骨粥 + 叉烧肠粉 + 原味豆浆 $36呢个价钱就真系抵到烂🤩,足料猪骨粥煲得好绵滑,用料比例岩岩好,碗粥唔会因为蚝豉同咸猪骨而变得好咸;呢到嘅肠粉系用石磨手制方式去整,够哂传统,肠粉细滑米香浓郁😋,用嘅系甜豉油,仲可以见到好多葱花同叉烧粒鸡蛋肠 $15个人比较钟意食叉烧肠,不过睇得出用左好多嘅蛋,岩哂素食嘅人😎手抓饼 $10手抓饼酥脆可口🌮,原来仲有得加钱夹芝士,黎得呢到要试下佢地嘅手抓饼,仲要唔会好油腻🤟,学生黎食就有福了海南粉 $35同老板岩倾嘅关系,推介左我地食呢个餐牌上仲未有嘅家乡海南粉,以米线做主打,
餐厅:便民肠粉 (太子)
地址:太子界限街4-10号福群大厦地下5号舖

海南咸肉糭 $20

发财蚝豉咸猪骨粥 + 叉烧肠粉 + 原味豆浆 $36
呢个价钱就真系抵到烂🤩,
仲可以见到好多葱花同叉烧粒

鸡蛋肠 $15

手抓饼 $10

海南粉 $35
同老板岩倾嘅关系,推介左我地食呢个餐牌上仲未有嘅家乡海南粉,以米线做主打,加上花生🥜、竹笋、咸酸菜、猪肉碎等,仲有餐厅嘅秘制酱汁,捞匀黎食好惹味,无我想像中咁咸,都几吸引,仲要唔会好干,系我嘅另一推荐食物❤️

两个人食到饱一饱叫左三个人份量嘅野食先系每人六十零蚊🤣,真心会再返黎encore
  • 海南粉
  • 手抓饼