2022-11-08
太子真系愈黎愈多cafe🥰🥰今日又嚟到一间小清新cafe😌呢间餐厅用白色做主调😍简洁文青,门口仲有一张木櫈,可以一边等位时一边影相打下卡😝😝 当然入面都仲有唔少可以影相嘅位置😚😚超有feel😝😝🥢小食拼盘 $108四款酥炸可口香气四溢嘅炸物,包括有鱼宝、鸡块、洋葱圈同埋鱿鱼圈😙😙伴碟有他他酱同芝士酱😻👍🏻中间更备有沙律菜中和一下油腻感,有份量够晒诚意😚嗌返一份两三人分享就最好不过🙌🏻🙌🏻🥢美国安格斯西冷配薯菜 $188店员建议试下佢地五成西冷牛扒,完全唔靭😽😽而且筋位牛脂位都唔多👍🏻👍🏻薯菜方面同样诚意十足😝香脆薯角配茄汁,西兰花、萝卜同香菇都温热熟透😻😻🥢Await 青酱带子配巴马火腿意粉 $118虽然标为辣味菜式,我自己就觉得辣度非常轻微👍🏻仅仅衬托出带子嘅甜美,可谓平易近人恰到好处🥳厚肉带子三大粒,调味虽唔算花巧,经牛油香煎后品尝到最真实清新嘅味道🙌🏻👅🍵Matcha Latte $50京都美好园抹茶牛奶,卖相好似座山咁,面头打咗少少奶泡😻成件事好精致😝🍻Hojicha Yuzu Soda $38配搭有新鲜感,微涩焙茶撞柚子汁,饮落好似有啲啤酒味咁😻唔系太嗜甜嘅值得一试👍🏻👍🏻🍮
🥢小食拼盘 $108
🥢美国安格斯西冷配薯菜 $188
🥢Await 青酱带子配巴马火腿意粉 $118
🍵Matcha Latte $50
🍻Hojicha Yuzu Soda $38
🍮雪糕朱古力心太软 $78
外层烤焗得刚刚好,口感绵软松浮😝切开蛋糕就见到朱古力酱溢出,十分治愈😙配上云呢拿雪糕,一口暖一口凉🤓每啖都有浓浓嘅朱古力甜美,非常满足😚😚😚