餐厅: 集眾菜館
资讯:

2019-07-04 1542 浏览
早前经过太子, 见到有间新既小菜馆新开(试业中), 所以同屋企人过黎试下菜, 开头以为新开冇咩人黎食, 但系坐低冇耐, 就差唔多全场爆满!  鲜菠萝拔丝咕噜肉, 呢个坚正, 一路食, 一路觉得个汁咁得意, 成日一条条丝咁, 睇返餐牌原来个名系"拔丝"咕噜肉, 另外, 后尾偷听到侍应向隔离枱介绍, D咕噜肉系新鲜猪肉整, 唔怪得食落特别好食啦!铁板姜葱桶蚝, 桶蚝整得唔好, 好鬼腥, 个铁板上菜时滋滋声都知系好野!!!外脆内软~~~避风塘炒蟹, 平时好少叫呢味𩠌, 因为觉得得个碟大, 但又冇乜肉, 但系见到个侍应拎左只新鲜蟹推介俾隔离枱, 新鲜生猛, 又大件头, 所以唔执损都叫返只试下, 一试, 新鲜蟹真系果然系唔同D.上汤芥兰, 老妈子食唔到硬野, 但又想食芥兰, 落单个时吩咐煮淋D, 以为最终出黎会黄甘甘, 点知又OK㖞, 翠绿又淋身!古法虾子柚皮, 柚皮呢家野, 唔系度度有得食, 老妈子话试下, OK㖞, 以为有d涩涩地既味, 又唔系㖞, 有种清新口感, 个汁食落同个柚皮好夹!金薯蜜椒安格斯牛柳粒,  金薯香口, 牛柳粒份量足又大粒, 正!
鲜菠萝拔丝咕噜肉

铁板姜葱桶蚝

避风塘炒蟹

上汤芥兰

古法虾子柚皮

金薯蜜椒安格斯牛柳粒
题外话/补充资料: 免茶介及加一!!! 呢个Good呀!!
2019-07-04
鲜菠萝拔丝咕噜肉