2025-01-24 99 浏览
太子竹面谱 @cheukminpo 其实我经常会路过,一直被佢梦王蛋所吸引,每次都见有人排队应该口碑唔错😌前二晚喺附近收工就可以直接去食!甫入内已经被其他食客既餐点吸引左,个个都有一只亮丽既煎蛋😂场面都几搞笑,当然今日「梦王」是我的最大目标🎯店员见我研究餐牌佢地好主动介绍佢地皇牌「鹿儿岛A5和牛梦王丼」,$68 一份根本没有不试的理由😂和牛经过火炙油脂流晒落个饭到,搞拌一下鸡蛋令牛肉更滑,配上佢地自家调制酱汁,少少葱油香又有另一番味道!另外点了个新推出既「豪华二人餐」,点豪华呢?先有一份鹿儿岛A5和牛片,再来鲍汁冬菇花胶锅,仲有一份关庙面,当然都有一只梦王蛋啦~来了一趟小边炉🫕花胶冬菇本身已经炆到好入味,关庙面加入去吸哂汤底精华,A5和牛轻轻锅中拖二下沾一沾蛋汁,成件事的确「豪华」😂店员极力推荐「炸蚬蚧鮻鱼球」,果然系好好食🤤鱼肉弹牙香口,配埋咸咸地既蚬蚧,绝对值得叫多一份!另外炸鲜奶条都不错,够香奶味!** CP 值不俗,唔怪之得每次都有咁多人排队,建议19:00前到会比较无排咁耐!#foodiehkig#hkfoodblogger#hkfoodie#hkig#hkfood#life

顶级启牛丼

豪华二人餐

#foodiehkig#hkfoodblogger#hkfoodie#hkig#hkfood#lifestyle#foodiesofinstagram#hkfoodshare#foodiemilkteahk#hkfoodieblogger#hkfoodpic#香港探店 #香港探店#香港小店 #香港美食#食在香港#美食推荐#美食日记#香港打卡#吃货#太子美食#食好西#食评#香港好去处#竹面谱#旺角美食#和牛丼#新蒲岗美食

👅味道指数:4.2/5
💰价格指数:4.5/5