2024-05-18
最近去咗太子呢间餐厅The Steakhaus,以食扒为主打,亦有唔同嘅小食,主食同甜品🍧一入去个氛围已经好钟意,装修怀旧复古风,微昏嘅灯光显得格外有情调。而食物价格亦都唔贵!牛扒拣咗安格斯Prime西冷🐂牛味好浓郁,而质感真系好嫩👍🏻有惊喜,尤其是边位有啲油脂,特别香。旁边有个烤大蒜,增加风味~另外有唔同嘅配菜可以加,我就加咗半只芝士龙虾,见到金黄色嘅芝士,个样已经好吸引🤩肉质都够爽弹🦞仲有一款叫做奥斯卡,即系蟹肉加露荀,都系牛扒良伴,露荀烧得好香啊!朋友点咗满满蚬肉蝴蝶粉,满满蚬肉绝对冇呃人😂劲多啊,个汁类似忌廉汁带少少辣味,好creamy,会食唔停口~如果钟意食蚬嘅,仲可以order双倍蚬肉!士拉差鸡翼都好惹味,炸得香脆又辣辣哋🌶️而饮品都好多选择,有酒精同冇酒精都有,我就点咗杯cocktail green apple mojitos,fresh得嚟带有淡淡薄荷味~朋友就饮热朱古力🍫呢度嘅餐具杯碟都几靓,同间舖嘅装修好夹~
士拉差鸡翼都好惹味,炸得香脆又辣辣哋🌶️