6天前 125 浏览
呢間steakhouse對於成日用地鐵代步的我來說唔算好就腳, 但經過今次 用餐, 我覺得我會再來!M9和牛牛內裙配薯條及沙律首先介紹這款blue monday 推介的M9和牛牛內裙, 這部分相信在其他餐廳非常少見, 但少見並不等於不好, 牛內裙有獨特的裙邊口感, 帶點肉的爽口易咬, 同時牛肉味濃, 好介紹。 豬仔骨 可以選擇四支或者八支骨的, 結果來到真的大大件, 肉質軟淋入味帶點油脂, 雖然得兩個人但都有少少後悔唔叫八支, 配菜的小黃瓜不會過鹹,夾肉吃很清新醒胃。黑松露和帕泊瑪森起司炸薯條薯條一等一的香脆可口 ,看得出時整個薯仔切條而成。靈魂當然是提供的松露醬, 香味直接攻入口腔鼻孔, 松露fans必選。西班牙油炸鬼食完甜品更加覺得這間餐廳的全面, 這份甜品質素絕對已經可以成為一間甜品舖的生招牌, 油炸鬼做到那種香脆得來煙韌 的質感, 配搭極濃朱古力雪糕, 冷熱交融實在美味。 百利甜黑糖奶 屬於cocktail的一款, 酒味唔算濃烈, 但Bailey 夾雜黑糖和奶的香味中和出一杯軟滑順喉的甜奶酒, 喝極都唔厭!

M9和牛牛內裙配薯條及沙律

豬仔骨

黑松露和帕泊瑪森起司炸薯條

2024-11-04
2024-11-04 500 浏览
隱藏太子一角格調西餐廳 好耐冇食過西餐 於是嚟到太子搵到一間充滿格調橙色做主題的西餐廳 環境佈置充滿一點懷舊感🫶🏾 有一種花樣年華嘅感覺 先講一講飲品百利甜黑糖奶 百利酒本身自自己喜愛 加入黑糖淡奶令到飲品變成一杯黑糖奶茶一樣,帶點百利酒嘅味道鐵觀音奶茶配咖啡凍 鐵觀音茶底 已經另外一隻夠香濃 加入咖啡凍 令到佢變成中西合璧嘅鴛鴦一樣食物陸續登場啖啖蟹膏蟹餅 完全配合到個名 切開內層啖淡蟹肉 外層炸得脆脆的好香口 好豐富滿滿蜆肉蝴蝶粉 蜆肉滿佈在蝴蝶粉之上 蜆肉飽滿 食完一隻又一隻 芝士白汁,做得好出色 食得出帶點辣味蝴蝶粉朔晒芝士白汁 非常入味👍安格斯Prime 牛骨肉眼 15安士配沙律 這頓飯嘅重頭戲 牛扒份量十足 叫咗七成熟 餐廳烹調牛扒技術做得剛剛好 啖啖肉口味好濃 亦好腍身每一餐飯一定要有甜品先至圓滿提拉米蘇 晚上相當吸引 餅層濕潤到剛好 奶油好香滑加上咖啡粉嘅香濃 配合得非常好座位舒服,裝修細緻絕對係一個食飯嘅好地方
隱藏太子一角格調西餐廳
好耐冇食過西餐
於是嚟到太子搵到一間充滿格調橙色做主題的西餐廳

環境佈置充滿一點懷舊感🫶🏾 有一種花樣年華嘅感覺
先講一講飲品

鐵觀音奶茶咖啡凍

食物陸續登場

啖啖蟹膏蟹餅

芝士白汁,做得好出色 食得出帶點辣味
蝴蝶粉朔晒芝士白汁 非常入味👍

安格斯Prime  肉眼扒

每一餐飯一定要有甜品先至圓滿

提拉米蘇 晚上相當吸引 餅層
濕潤到剛好 奶油好香滑
加上咖啡粉嘅香濃 配合得非常好
座位舒服,裝修細緻絕對係一個食飯嘅好地方
2024-10-03
鐵觀音奶茶咖啡凍
啖啖蟹膏蟹餅
安格斯Prime  肉眼扒
2024-08-30 2251 浏览
位於太子的小店,平日晚上都有很多客人,裝修型格特別。黑毛豬鞍架 配火腿脆片及紅酒蘋果檸檬鹹蛋黃不單止擺盤吸引,口味還好獨特。蘋果片是紅酒的顏色,味道清香很濃酒味。黑毛豬成熟程度剛好,脂肪的邊緣煎簽得很朝香,配合鹹蛋黃酸酸鹹鹹,層次感豐富。鐵板油泡黑安格斯封門柳扒120z配酸種麵包有專人鐵板煎牛扒炸炸聲好治癒,份量大得驚人,5成熟嫩粉色既厚切封門柳同酸種面包最後淋上橄欖油,即刻「靚仔晒」。麵包熱辣辣脆卜卜,沾上橄欖油更邪惡,肉質好嫩滑,雖然生熟程度不高,但係完全無靭口,啖啖肉牛味濃,食肉獸之選!滿滿蜆肉蝴蝶粉蜆肉份量非常多,多過蝴蝶粉。蜆肉粒粒都飽滿鮮味,最欣賞就係芝士白汁底非常濃郁,辣辣甜甜的很惹味!香草羊架 (3支骨) 配脆薄荷葉愛吃羊的朋友,尤其是喜歡羊臊味的非常推介。看似粉紅顏色,好像生的一樣,但不是血淋淋的,冇腥味而是有微微的羊臊味,肉質鮮嫩。特別喜歡他的薄荷葉和醬,偏甜少少不會過分薄荷而搶去羊嘅味道,剛好能減少油膩感。西班牙油炸鬼在別的餐廳吃過這甜品,對比steakhaus的,steahhaus做的是更出色。油炸鬼新鮮炸起,有好濃郁嘅黑糖和玉桂味。甜而不膩,點上有一點忌廉芝士
位於太子的小店,平日晚上都有很多客人,裝修型格特別。

鐵板油泡黑安格斯封門柳扒
120z配酸種麵包

西班牙油炸鬼
油炸鬼新鮮炸起,有好濃郁嘅黑糖和玉桂味。甜而不膩,點上有一點忌廉芝士味的雪糕,冷熱交融,外脆內軟,甜味過後還湧現一點油炸鬼的鹹味,味蕾多層次享受,值得一試。

百利甜黑糖奶
大大杯bailey cocktail , 奶味好濃相對酒味不是太出,非常適合平時不太喝酒的朋友,底部還有黑糖非常特別。
百利甜黑糖奶

幸福滿滿,飽到上心口抵食又好味既一餐,推介❤️
2024-08-25 2112 浏览
打工仔係七月同八月特別慘, 基本上完全冇紅日,諗起鬼都有個鬼節休息一個月, 但打工仔就完全冇,心都灰埋,所以星期一就梗係約朋友出街食飯, 排解下心情入面既裝修有D似九十年代既感覺, 成個感覺唔錯, 令人幾放鬆, 幾岩傾計Blue Monday Steak-$158一坐底就比個餐牌, 睇到一個主打BLUE MONDAY既牛扒, 真係好切合到我既心情。但叫左之後, 發現D個牛扒又真係性價比好高, 牛扒牛味幾濃, 外脆內軟, 而且配菜係薯條, 唔錯無花果火腿PIZZA-$128無花果與火腿交織出迷人的甜鹹綜合,Pizza 餅底薄脆可口,料多實在,完美平衡各種口感,整體而言是一款非常美味的 Pizza 佳作。啖啖蟹膏蟹餅-$78蟹膏爽滑鮮甜,蟹餅外酥內嫩,入口即化,配料豐富多様,每一口都飽富蟹肉鮮味,極盡奢華海鮮之美。提拉米蘇-$58提拉米蘇層次豐富,餅底濕潤綿密,奶油香醇滑順,咖啡香氣迷人,甜度適中,層次感強,堪稱經典意式甜品無疑。朱古力(熱)-$38濃郁朱古力香氣撲鼻而來,入口即化的絲滑質感,溫度恰到好處,暖暖的口感格外舒適怡人,堪稱冬日最佳暖心飲品。百利甜黑糖奶-$78Baileys香醇

Blue Monday Steak-$158

無花果火腿PIZZA-$128

啖啖蟹膏蟹餅-$78

提拉米蘇-$58

朱古力(熱)-$38
百利甜黑糖奶-$78
Baileys香醇濃郁,黑糖帶來溫潤甜香,奶味濃郁細膩,酒精度適中,回甘持久

總結, The Steakhaus性價比幾高, 服務都唔錯, 係幾適合同朋友一齊去解壓既地方!
2024-08-19
4天前 0 浏览
鬧市中片刻寧靜❤️可以享受下同朋友相聚時間餐廳選擇都幾多 亦有酒類供應😍人均$600@2🥑青瓜牛油果沙律🥗 $88全綠色 清新又健康嘅沙律😍🍠卡真甜薯條🍟 $38蕃薯條炸出黎外脆內軟仲有醬汁點 食過不停~🦀啖啖蟹膏蟹餅 $78完全真材實料 啖啖蟹肉而且蟹肉鮮甜~好有驚喜亦有桂花點綴 成個蟹餅好香😍🍗士拉叉雞翼 $58炸雞翼最過癮就係微辣咬落口滿滿肉汁~🥩安格斯Prime西冷8oz 配烤大蒜 $196大大塊牛仍然鎖住肉汁 無乜筋香蒜配搭一齊食更香口龍蝦鮮甜厚肉 😚仲要經芝士烤焗味道濃郁🖐🏻成個賣相💯
鬧市中片刻寧靜❤️
可以享受下同朋友相聚時間
餐廳選擇都幾多 亦有酒類供應😍
人均$600@2

🥑青瓜牛油果沙律🥗 $88
全綠色 清新又健康嘅沙律😍

🍠卡真甜薯條🍟 $38
蕃薯條炸出黎外脆內軟
仲有醬汁點 食過不停~

🦀啖啖蟹膏蟹餅 $78
完全真材實料 啖啖蟹肉
而且蟹肉鮮甜~好有驚喜
亦有桂花點綴 成個蟹餅好香😍

🍗士拉叉雞翼 $58
炸雞翼最過癮就係微辣
咬落口滿滿肉汁~

🥩安格斯Prime西冷8oz 配烤大蒜 $196
大大塊牛仍然鎖住肉汁 無乜筋
香蒜配搭一齊食更香口
龍蝦鮮甜厚肉 😚仲要經芝士烤焗
味道濃郁🖐🏻成個賣相💯

6天前 0 浏览
最近我同朋友去咗間新開嘅餐廳,叫做「The Steakhaus 太子」,真係好正!呢度嘅環境靚靚,氣氛又好,適合聚餐。首先試咗佢哋嘅黑毛豬鞍架,配上火腿脆片同紅酒蘋果,味道真係出奇嘅好!豬肉嫩滑,火腿脆片添咗一啲咸香,紅酒蘋果就令整個菜式更加有層次感,真係唔可以錯過。接住就係M9和牛內裙,配上薯條同沙律菜,牛肉嘅質感真係一流,煎到啱啱好,肉汁四溢,搭配薯條同沙律,簡直係完美嘅組合。薯條又脆又香,沙律菜清新,食完真係心滿意足。再嚟就係芝士龍蝦半隻,呢個菜式真係好奢華!龍蝦肉鮮甜,加上濃郁嘅芝士,食落去真係一種享受。每一口都令人陶醉,真係好想再嚟多一份。然後試咗淡淡蟹膏蟹餅,蟹餅外脆內嫩,蟹膏嘅味道亦都好濃郁,食落去有一種海洋嘅鮮味,真係好正!最後,為咗平衡一下味道,我哋仲叫咗西班牙油炸鬼配雪糕,呢個甜品真係好特別,油炸鬼外脆內軟,配上雪糕,甜而不膩,令人回味無窮。仲有鐵觀音奶茶配咖啡凍,呢個飲品就係一個好創新嘅組合,茶香同咖啡味道互相融合,飲落去好順口。總括來講,「The Steakhaus 太子」真係一個值得一試嘅地方,無論係食物質素定係環境都好出色,下次一定會再帶多啲朋友一齊嚟!

2024-11-15 57 浏览
羊架超出色,不過其他菜就麻麻1️⃣香草羊架配脆薄荷葉成餐飯得依碟羊好味. 肉類都係固定熟度,羊架肉質超淋,粉嫩,味道一流.脆薄荷葉好似紫菜咁香口.💰HKD$982️⃣安格斯西冷配烤大蒜熟左小小,肉質都OK.但係太油了.每切一舊都有油.烤大蒜有點苦💰HKD$1183️⃣抺茶LATTE超淡味,得奶味,完全冇抺茶味💰HKD$384️⃣雪茄香草奶油卷以為係小食,原來係牛油,查落個扒度.好鹹….Fancy野都係中伏.個牛扒已經好油,仲查埋牛油.真係油上加油.💰HKD$205️⃣Tiramisu好苦,冇咩cream.好乾身💰HKD$58
羊架超出色,不過其他菜就麻麻
1️⃣香草羊架配脆薄荷葉
💰HKD$98

2️⃣安格斯西冷配烤大蒜
💰HKD$118

3️⃣抺茶LATTE
超淡味,得奶味,完全冇抺茶味
💰HKD$38

4️⃣雪茄香草奶油卷
💰HKD$20

5️⃣Tiramisu
好苦,冇咩cream.好乾身
💰HKD$58
2024-11-06 226 浏览
今晚同同事去了太子始創中心冒險樂園玩,之後去了太子道西 The Steakhaus食晚飯。小食叫了自家製的煎小扇貝,奶油蒜蓉蝦加焗蒜,仲有牛油果芒果蟹肉他他,呢度嘅小食種類都幾多,而且價錢合理,又幾好食。餐牌有啲名又幾得意,例如成人水果茶,西班牙油炸鬼其實係甜品嚟嘅,可以配埋雪糕一齊食。主菜安格斯Prime有骨肉眼配沙律,牛扒夠晒大塊,而且入味又嫩滑😋黑松露和帕瑪森起司炸薯條🍟都炸得好香同好脆,而啖啖蟹膏蟹餅都的確係啖啖肉。

2024-11-05 168 浏览
這間餐廳位於太子的市中心,加上環境裝修十分之有氣氛,適合朋友的聚會.太子市中心首先登場的是安格斯牛肩扒配上大蝦。安格斯牛肩扒肉質鮮嫩多汁,紋理清晰,每一口都能感受到濃郁的肉香。與之搭配的大蝦更是鮮美無比,肉質緊實彈牙,與牛肩扒的醇厚口感形成了完美的對比。這道菜品的調味恰到好處,既凸顯了肉質的鮮美,又沒有掩蓋其本身的香甜,讓人欲罷不能。緊接著是黑毛豬鞍配上龍蝦。黑毛豬鞍的肉質細嫩多汁,入口即化,搭配著龍蝦的鮮甜,每一口都充滿了奢華的享受。龍蝦的肉質飽滿緊實,與黑毛豬鞍的醇厚口感相得益彰,讓人在品嘗的同時也能感受到食材的珍貴與美味。最後,甜品提拉米蘇為這場美食盛宴畫上了完美的句號。提拉米蘇的口感細膩柔滑,咖啡的香氣與可可粉的微苦相互映襯,每一口都充滿了濃郁的意式風情。它不僅滿足了味蕾的需求,更在視覺上呈現出了精緻的美感,讓人在品嘗的同時也能感受到甜品帶來的愉悅與放鬆。總的來說,這場美食盛宴讓我深刻感受到了食材的珍貴與美味,以及烹飪藝術的魅力所在。每一道菜品都如藝術品般精緻,讓人在品嘗的同時也能感受到其中的匠心獨運和創意無限。

太子市中心

2024-11-04 171 浏览
The Steakhaus位於太子,吾系人氣相對高嘅旺角同尖沙咀,不過人氣亦無因此而減退,keep住都系好多人幫襯,環境系懷舊風,以橙色同黑色為主🧡🖤 ✿ 牛油果芒果蟹肉他他 $88成個組合都好清新,牛油果好健康🥑芒果清甜🥭然後蟹肉新鮮🦀不但賣相精美✨食物味道同樣頗佳👍🏼✿ 黑松露和帕瑪森起司炸薯條 $48表面好多parmasen cheese🧀有芝士同埋黑松露醬,沾上更滋味🍟✿ 滿滿蜆肉蝴蝶粉 $118招牌菜之一,蜆肉仲多過啲蝴蝶粉真係好黐線😍蜆肉新鮮冇沙,蝴蝶粉爽口,醬汁好creamy但係帶點辣做到惹味,呢個菜式喺呢度真系必叫❤️✿ 安格斯Prime西冷 8oz 配烤大蒜 $176安格斯Prime西冷牛肉味香濃🥩8oz份量比兩個人食啱啱好,大蒜一粒粒拆出黎食連埋牛扒食好夾🧄配奶油蒜蓉蝦,奶油味好creamy,蝦肉爽口彈牙🦐✿ 西班牙油炸鬼 $58西班牙churros🇪🇸沾滿砂糖同埋有大量朱古力醬🍫香脆可口。✿ 青蘋果莫吉托 $78Mojito薄荷味清新解膩🌱

✿ 牛油果芒果蟹肉他他 $88

• 滿滿蜆肉蝴蝶粉
  • 牛油果芒果蟹肉他他
  • 西班牙油炸鬼
2024-11-02 112 浏览
Nestled on a quiet street in Prince Edward, is a cozy and rustic spot, offering a beautiful people-watching corner - indulge in culinary delights that elevate traditional flavors at this charming steakhouse.〘 USDA Prime Sirloin Steak with Grilled Garlic 安格斯Prime西冷配大蒜 〙118Prepare to drool over the USDA Prime Sirloin Steak with Grilled Garlic at this hidden gem. Buttery and fragrant, the steak is grilled to pink perfection, its sear not sloppy at all. 〘 Iberico Pork Rack with crispy ham slices and

Indulge in a dish of elegance: the Iberico Pork Rack where each bite harmonizes succulent pork with the sweetness of apples soaked in red wine.

Delight in the simplicity of the salad, where decadent avocado adds a creamy touch to this refreshing dish, offering a burst of flavors that satisfies both the palate and the health-conscious diner.

Savor the Cajun Sweet Potato Fries—sweet, crispy perfection. Each bite delivers a harmonious blend of Cajun spices and the natural sweetness of the potato.

〘 Dirty Tiramisu 提拉米蘇蛋糕 〙58
Experience a Tiramisu with a slightly airy texture, with less of a pronounced alcoholic presence but rich in espresso flavor.

〘 Chocolate brownies with ice cream 朱古力布朗尼配雪糕 〙48
Indulge in a decadent symphony of flavors with the brownies paired with a velvety scoop of ice cream, arriving piping hot.

〘 bailey's black sugar milk 〙
〘 stella artois 〙

📍The Steakhaus (太子)
太子太子道西91-91A號地舖
2024-11-02 111 浏览
〘 USDA Prime Sirloin Steak with Grilled Garlic 安格斯Prime西冷配大蒜 〙118 準備好在這個隱藏的寶地上流口水吧!這道安格斯Prime西冷配大蒜的牛排,黃油香濃,烤至粉紅完美,表面煎得恰到好處,絲毫不油膩。〘 Iberico Pork Rack with crispy ham slices and red wine apples 黑毛豬鞍架配火腿脆片及紅酒蘋果 〙128 沉醉於這道優雅的菜餚:黑毛豬鞍架,每一口都將多汁的豬肉與浸泡在紅酒中的蘋果甜味完美結合。〘 Cucumber avocado salad 青瓜牛油果沙律 〙88 享受這道沙律的簡單,奢華的牛油果為這道清爽的菜品增添了奶油般的口感,讓味蕾與健康意識的食客都感到滿足。〘 Cajun sweet potato fries 卡真甜薯條 〙38 品嚐卡真甜薯條——甜美、酥脆的完美結合。每一口都傳遞著卡真香料與薯條天然甜味的和諧交融。〘 Dirty Tiramisu 提拉米蘇蛋糕 〙58 體驗這款略微輕盈的提拉米蘇,酒精味不會太過明顯,但濃郁的濃縮咖啡風味卻十分豐富。〘

〘 Dirty Tiramisu 提拉米蘇蛋糕 〙58

沉醉於這款布朗尼與絲滑雪糕的奢華交響曲,熱騰騰地送上。

〘 bailey's black sugar milk 〙
〘 stella artois 〙

📍The Steakhaus (太子)
太子太子道西91-91A號地舖

---
2024-10-29 157 浏览
舊同事去台灣行山,問我借頭燈咁就順便出嚟食個晚飯。上嚟呢間餐廳試好耐,但係佢個位置有少少吊腳。不過咁啱經開呢頭附近,朋友最後選左呢間。叫咗個青瓜牛油果沙律,望落去平平無奇食落去有啲特別佢應該落咗少少辣粉同埋芝麻醬落去食落去幾清新又刺激吓啲味蕾。跟住上菜嘅就就係滿滿蜆肉蝴蝶粉,啲蜆肉多到爆,食極都好似食唔完咁個忌廉汁底整得幾好都係有少少辣辣地。反而蝴蝶粉就真係好少。不過要讚吓就係啲蜆肉真係食咁多隻都食唔到有沙。同埋本身想試另外一款牛,但係sold out咗,咁就轉咗食呢個安格斯Prime西冷配大蒜。呢個牛肉味唔算好濃郁,同埋薄咗少少比起之前兩個菜式有少少比下去。跟住食到差唔多完嘅時候突然間嚟咗半隻龍蝦,因為實在等得太耐啦,完全忘記咗我哋係有配伴邊龍蝦。龍蝦雖然唔係好大隻$78半邊,但都有膏同埋啲肉都幾彈牙。食完之後再嗌咗兩杯嘢飲,同事就叫咗鐵觀音奶茶配咖啡凍,佢就話茶味比較淡啲,但係咖啡凍都幾特別。我就叫咗Balleys黑糖奶, balleys個份量都幾足,黑糖就多咗少少甜咗啲,如果奶味重返啲就好啦,但記住攪勻先好飲。事次為自費用膳。
餐廳位置有點偏,係太子但唔係大街度,搭車好容易會見過,但步行路過就真係好少有。成間餐廳裝修有復古又型格,牆壁、 大大小小擺設都好有心思。咁岩就到萬聖節,成個橙色TONE好應節。周末午市真係平得離譜,steak兩位數有交易,仲要有飲品同不設加一以呢個環境黎講真係CP好高我地試左兩個SET同一份小食咸蛋黃牛排配粗薯條$98牛排比較薄,但都好大塊,牛味唔算好濃,但至少比快餐果D假牛排好粗薯條份量好多,炸得還可以,略為少左D調味,覺得咸蛋黃用黎配薯條比牛排更夾鐵板牛肩胛配蒜蓉汁 $118牛肩胛比上面個牛排厚好多,牛味亦濃好多但我都唔知係把刀出事定點,好難切,出盡力咁切.....我諗應該係把刀出事,因為我係咬得郁塊扒既,只係都真係唔算好軟嫩雖然冇寫但呢個餐同樣係有配薯條,而蒜蓉汁其實係蒜蓉醬既程度,好杰身,味道唔錯,蒜唔會好生,不過稀番少少會更易食CRAB CAKE $78得1個覺得有點少,可能午餐太抵了,相比之下呢個小食就貴左少少咬落去係啖啖蟹肉,但蟹味就冇咩喇~當時係一位妹妹負責接待,已經過左午飯時間只有我地一台客基本上佢好似一腳踢,加上可能新手所以唔係好快手同態度比較冷淡,但服務正常既
成間餐廳裝修有復古又型格,牆壁、 大大小小擺設都好有心思。
咁岩就到萬聖節,成個橙色TONE好應節。
以呢個環境黎講真係CP好高
我地試左兩個SET同一份小食

咸蛋黃牛排配粗薯條$98
鐵板牛肩胛配蒜蓉汁 $118
牛肩胛比上面個牛排厚好多,牛味亦濃好多
但我都唔知係把刀出事定點,好難切,出盡力咁切.....
CRAB CAKE $78
咬落去係啖啖蟹肉,但蟹味就冇咩喇~
當時係一位妹妹負責接待,已經過左午飯時間只有我地一台客
2024-10-05
2024-10-24 321 浏览
晚上工作後相約了友人到了太子一間西餐廳扒房「The Steakhaus 」吃晚飯,裝修富有復古氣息中帶設計感,店面環境很有格調,氣氛很好,打卡一流。餐牌食物種類非常多,主打肉類,前菜,湯品,意粉,小食,甜品及特色酒品等!招牌菜是安格斯Prime西冷 8oz - 份量大塊,外層燒得焦香金黃,肉質鮮嫰保留到肉汁,微微的燒烤香氣,入口油脂甘香,配烤大蒜中和了油脂感更提升了香味。芝士龍蝦(半隻) - 龍蝦肉厚實彈牙,不會焗到乾身,芝士味香濃,很多龍蝦膏,肉質爽口彈牙,每口都是龍蝦肉很滿足!必叫之選!滿滿蜆肉蝴蝶粉 - 份量很大碟,蜆肉份量比蝴蝶意粉還要多!比例像是一比一,蝴蝶粉軟硬度剛好,口感彈牙,蜆肉大隻很鮮甜,完全沒有沙,推介!啖啖蟹膏蟹餅 - 蟹餅肉質飽滿,切開每口也是一絲絲的口感。經典提拉米蘇 - 賣相精緻打卡一流,外層幼滑濃厚的奶油,餅底即叫即做保持到脆身,味道微苦甘香,浸活過微香的酒味及咖啡味,口感特別有層次,人氣必點甜品果然令大家很滿意!.百利甜黑糖奶 - 賣相精緻有心思,清甜酒味加入黑糖奶,入口清新口感順滑有厚度,屬誠意之作。成人水果茶 - 十分有驚喜,酒味獨特,很像茶香的清幽

啖啖蟹膏蟹餅 - 蟹餅肉質飽滿,切開每口也是一絲絲的口感。

百利甜黑糖奶 - 賣相精緻有心思,清甜酒味加入黑糖奶,入口清新口感順滑有厚度,屬誠意之作。成人水果茶 - 十分有驚喜,酒味獨特,很像茶香的清幽淡, 作為開胃飲品很適合,相當清新及解膩!

整體來說,食物品質有水準,賣相及環境氣氛吸引,好像在外國當地酒館的氣氛,打卡一流,下次會再試其他新菜式!環境非常適合三五知己聊天談天,值得推介!
  • 安格斯Prime西冷 8oz
  • 滿滿蜆肉蝴蝶粉