2021-04-27
放假约朋友去cafe食吓野坐吓倾吓。今次嚟到Grove cafe,之前食过佢嘅三文治,cafe就真系第一次,食物都唔错,而且环境都几好坐。All Day Breakfast (Jumbo) $108呢个超级丰富,有两只煎蛋,煎得蛋白焦焦香口,蛋黄流心半熟。大啡菇超级juicy,烟肉焦香,白肉肠就略嫌皮唔够爽脆。高纤谷麦多士微脆,有甜甜嘅干果。另外,仲有烤BB小南瓜,质感粉糯,味道香甜可口。香草酱烟三文鱼忌廉意粉$72意粉都好味,软硬适中,香草忌廉酱味道都唔错。呢个烟三文鱼系煮得比较熟嘅烟熏三文鱼小碎块,不是我想像中的平时那种冻冻的卷起花状的那种,质感比较实,个烟熏味几香。蘑菇烧牛肉车打芝士意式三文治$52烤得意式包微脆,车打芝士半溶状态,加上蘑菇片同埋芥茉酱烧牛肉薄片,味道口感丰富。三文治份量够大,女仔食一份会好饱。蓝莓芝士饼$36好多鲜蓝莓,粒粒肥大,仲有蓝莓酱,芝士味唔算好浓烈,淡淡的芝士味唔会好腻口,食完咁多嘢咁饱都一样食得晒成件。杂莓批$38杂莓酸酸甜甜好开胃,曲奇批边松化微脆,里面系松软蛋糕加上吉士夹芯层,未到讨好,又系唔会腻。香蕉鲜奶朱古力$42香蕉味饮得出系新鲜香蕉打成,
香草酱烟三文鱼忌廉意粉$72
蘑菇烧牛肉车打芝士意式三文治$52
蓝莓芝士饼$36
杂莓批$38
香蕉鲜奶朱古力$42
香蕉味饮得出系新鲜香蕉打成,唔会系药水味香精的那一种,香蕉加上朱古力系绝配。
榛子牛奶朱古力
呢个系跟餐嘅,朱古力加$5 ,榛子再加$5 ,有靓靓拉花,榛子味令鲜奶朱古力更香,如果可以再洒上少许榛子小碎粒更好。