2023-03-18 94 浏览
小店店面唔算好大,大概六张桌子,感觉似家庭式经营,所以装修唔会浮夸,实用简约。晚餐繁忙时间,人流不绝,堂食外卖客都有,似乎都好受欢迎㖞。客人可以QR code落单,也可以找店员落单。酸辣凤爪凤爪去左骨都几完整,唔会支离破碎,味道酸酸甜甜,够开胃香茅鸡翼上枱时热辣辣,外皮炸得香脆惹味,一咬开时有爆汁效果,差啲辣亲咀唇,食嘅时候要小心呀。鲜茄鱼饼蟹膏汤檬粉落单时可选择檬粉,河粉或金边粉。今次拣左金边粉,面质滑溜溜,一入口已经sir入喉咙。蕃茄汤味浓郁,亦有新鲜蕃茄肉,仲有虾米仔同肉碎,使汤更有鲜味。重点系碗汤粉超大碗,两个人分享,每人可有三至四小碗,加上配料鱼饼,扎肉同虾,份量十足。越式法国面包面包馅料拣左扎肉,估唔到都好大份。以为法包会比较硬,咁就错啦。法包表面烘得干脆,内里软熟,配合埋扎肉,青瓜丝,沙律酱,有咬口得黎又唔会太干,系my favourite呀。咸柠七够cool,够清凉呢餐价钱唔贵,但份量却大大份,食完之后,真系肚腩都突左出黎,好抵食呀。
晚餐繁忙时间,人流不绝,堂食外卖客都有,似乎都好受欢迎㖞
。客人可以QR code落单,也可以找店员落单。

酸辣凤爪

凤爪去左骨都几完整,唔会支离破碎,味道酸酸甜甜,够开胃

香茅鸡翼

鲜茄鱼饼蟹膏汤檬粉