2022-11-19 106 浏览
Tuned coffee面积唔算大,门口位置摆咗几棵植物,俾人有种舒适感。可惜时下好多新Cafe都有个通病就系座位系坐得唔舒服,依间都系咁,明明收费唔系平,竟然要坐圆櫈仔😵‍💫Cafe嚟讲, carbonara质素有惊喜,睇卖相就知系真。carbonara,酱汁用正宗蛋黄汁去做,长通粉al dente。waffle卖相吸引,份量亦比想像中大。松饼质感外脆内软,仲有啲蛋香味,配搭埋焦糖香蕉、吉士酱都几正,甜度适中。近年劲hit嘅蒜蓉芝士包不幸地真系唔系我杯茶🫣无错,嚟到热辣辣系超级香,趁热食第一嚿都可以,咬第二嚿已经吃力,要有勇气先食到落去,因为实在太油腻,我真系吃不消🫠Honeycomb latte系比较eye-catching,其实就系普通一杯焦糖latte☕️整体食物质素可以,但坐得唔舒服,我就未必有下次,喺附近经过可能会回头嘅😆Carbonara $110Cream cheese & garlic bun $45Sea shells waffle $88Honeycomb latte $50

Carbonara $110
Cream cheese & garlic bun $45