2022-11-14 890 浏览
Chill Pill系太子新Cafe,以retro pop风格,餐厅摆放咗好多挂画、模型等可爱收藏品,以橙色同白色tone为主,楼底超高。入到嚟叹杯咖啡感觉真系超飘(chill pill)🧘🏻‍♀️坐得好舒适,食物主要系走美日风🇺🇸🇯🇵。🍱Matchy Combo (日本珍珠米+唐扬炸鸡配自家制他他酱+味噌比目鱼+椒盐玉子豆腐+三文鱼子滑蛋)$118呢个set可以任意mix and match自己钟意食嘅配料。珍珠米香喷喷,比目鱼充满油脂香,惹味又大块添。我最钟意佢嘅玉子豆腐,充满蛋香同豆香,上面仲布满左椒盐粉。🍲蟹黄芝士通心粉 $98芝士够晒浓郁,可以拉丝,非常邪恶,+$78可以换招牌焗芝士波士顿龙虾🦞,绝对新鲜,又大只,肉质多汁弹牙。☕️花生酱奶姜鲜奶咖啡 $50布望花生碎,口感顺滑香浓,配埋咸香嘅花生酱感觉好特别,好少见其他餐厅有呢款咖啡,啱晒啲钟意花生酱嘅朋友🥜📍167A Sai Yee Street, Prince Edward Hong Kong#太子美食 #太子好去处 #hkfoodie#beautifulcuisines#kolhk#foodstagram#nomnom#l

🍲蟹黄芝士通心粉 $98

☕️花生酱奶姜鲜奶咖啡 $50

#太子美食 #太子好去处 #hkfoodie#beautifulcuisines#kolhk#foodstagram#nomnom#lifestyle#finedining#香港好去处#打卡#吃货#美食日记#香港美食#美食推荐#相机食先#hkfoodblogger#hongkongrestaurant#hkfoodshare#hkfood#hkig#igfood#hkkol#fotd#hkfoodporn#amazing#相机食先#香港#吃货#photooftheday