作为一个面包控,最近食过依间位于太子嘅面包店 【+𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝 𝐁𝐚𝐤𝐞𝐫𝐲】,觉得佢哋嘅面包唔错,想同大家𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞 吓😚😚🌱佢地主打健康天然无添加剂嘅面包,仲有特别为素食人士而设嘅纯素面包,口味款式多到令人眼花缭乱😍❍ 抹茶麻糬面包❍ 圣诞朱古力橙皮花环包❍ 𝐏𝐢𝐧𝐞𝐞𝐚𝐩𝐩𝐥𝐞 𝐌𝐚𝐧𝐠𝐨 𝐂𝐨𝐜𝐨𝐧𝐮𝐭 𝐌𝐮𝐟𝐟𝐢𝐧 🍵我就最钟意佢地嘅抹茶麻糬面包,好𝐪𝐪系圣诞树嘅形状,顶部仲有一颗星星做装饰🎄一啖咬落去里面充满抹茶奶酥同麻糬,面包口感超软熟!🍡麻糬又弹牙又软糯,加上抹茶奶酥份量超足又香浓,超正嘅配搭💚🎅🏻另外仲有圣诞朱古力橙皮花环包,令人几惊艳!花环卖相好靓,好有圣诞气氛🌨️一打开先会闻到浓浓嘅朱古力香气🍫,令人垂涎欲滴。面包好松软,微微甜味同朱古力嘅苦甜味道好夹。🍊加埋橙皮碎,令口感更加丰富,令味道更加清新同平衡,味道浓郁得嚟又唔会太甜(。’▽’。)♡🧁另外佢哋嘅𝐦𝐮𝐟𝐟𝐢𝐧𝐬 种类都好多,加上企理嘅靓靓包装,真系几有心机同热诚(。・ω・。)ノ♡🧡🧡如果你都系面包控嘅话,一定要去太子嘅 +𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝 𝐁𝐚𝐤𝐞𝐫𝐲 试下啦~~📍 +𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝 𝐁𝐚𝐤𝐞𝐫𝐲 (太子)🐰: 𝟒.𝟏/

❍ 抹茶麻糬面包
❍ 圣诞朱古力橙皮花环包

🍵我就最钟意佢地嘅抹茶麻糬面包,好𝐪𝐪
系圣诞树嘅形状,顶部仲有一颗星星做装饰🎄

📍 +𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝 𝐁𝐚𝐤𝐞𝐫𝐲 (太子)
🐰: 𝟒.𝟏/𝟓
  • 抹茶麻糬面包