2021-11-15 27 浏览
今日去开金鱼街 朋友话要食日本寿司🍣 知道前排云寿司系太子开咗 就决定带佢去试去 一齐返乡下🇯🇵北海丼 $188呢个北海丼好丰富 嚟到个阵已经觉得好震撼 佢有吞拿鱼、海胆、油甘鱼、 三文鱼、赤贝、赤虾同鱼子😘 首先 油甘鱼肥美 而且仲切到好厚身 口感好正😋 吞拿鱼可以见到佢上面有啲雪花 望落去好靓 食落都有少少油脂嘅感觉🤤最正系有好多粒鱼子同海胆 食落味道唔会好腥 又有鲜味 即刻好有北海道嘅风味 恍似置身于北海道一样❄️ 而且佢既寿司饭粒粒分明 唔会好酸 整体来讲都好好味😋特上寿司拼盘 $250呢一份寿司套餐有10件精选寿司 包括香港人最钟意嘅海胆🥰 吞拿鱼蓉 火炙左口鱼 三文鱼子等等 另外亦有啲比较有特色嘅寿司 包括彷佛同深海池鱼☺️ 寿司饭口感上恰到好处 夹到又唔会太散、太硬 自己最钟意呢几款:三文鱼子:店员提醒记住要先食军舰 因为紫菜啱啱新鲜包好 我食落去都仲脆卜卜😍 三文鱼子份量多 又唔会腥 一啖放入口好满足🤪海胆:海胆色水可能未到最靓 不过份量好多😆 应该有三层海胆😋 满满嘅海胆creamy好食火炙左口鱼 :鱼油丰富 入口即融🥰 仲有啲焦香感😗彷佛:有萝卜蓉放上 鱼味鲜 质感都有

北海丼 $188

特上寿司拼盘 $250

火炙左口鱼 :鱼油丰富 入口即融🥰 仲有啲焦香感😗

彷佛:有萝卜蓉放上 鱼味鲜 质感都有啲爽身🤓

吞拿鱼蓉:厚厚一层鱼蓉 另配上蒽花粒😎 突出吞拿鱼味 令鲜味更出