2023-01-29
新年前同 fd 行完花墟,见呢间酒吧楼底高,装修有时尚感,唔太嘈,又有情调,就去 cheer 下!🥂坐喺吧枱望住调酒师表演,真系好有 feel,而且呢度唔止酒同小食,仲有主食可以拣,🤪一次过食埋 dinner!Nuts $40去酒吧通常一开始都会有放低小食畀你,就好似去酒楼啲花生咁,要收费,😈但可以无限refill,唔要嘅记得同店员讲!今次嘅餐前小食喺 nachos 配上自家调制嘅酸忌廉酱,粟米片脆卜卜,酱汁酸酸地非常开胃,送酒一流!牛肉他他配香脆锅巴 $38/件牛肉他他好特别,软绵嘅口感有淡淡牛味,而锅巴中间夹咗少少干果,有啲似能量棒,加上甜醋,味道复杂有层次,刺激味蕾!芒果蟹肉沙律 $128呢个沙律摆成一个蛋糕咁,分别铺满蕃茄、蟹肉、芒果同沙律菜,颜色非常鲜艳,碟上挤咗一格格嘅沙律酱,唔止打卡有睇头,食落都好有层次感,酸酸甜甜好清新,一啖啖放入口,毫无负担!西班牙海鲜炒饭 $188既然酒吧以西班牙菜做主打,就 try try 西班牙海鲜炒饭!镬仔上嘅炒饭份量唔惹少,够两个人 share 食,用藏红花水炒嘅饭橙红色,粒粒软熟,配埋虾、辣肉肠、青口、洋葱、蒜片,非常惹味!Grassho
牛肉他他配香脆锅巴 $38/件
芒果蟹肉沙律 $128
西班牙海鲜炒饭 $188
Grasshopper $68
呢杯有啲似薄荷朱古力,淡淡嘅白朱古力甜味加上少少嘅薄荷,清新中带有淡淡嘅酒香,饮落好轻好舒服。
Sunset Song $82
呢杯同 Grasshopper 感觉完全唔同,一杯系冬日嘅浪漫,一杯系夏天嘅热情,香蕉、菠萝同橙汁,酒香中带少少水果酸甜,好有活力嘅感觉。