餐厅: 集眾菜館
资讯:

2021-05-30 1184 浏览
系YouTube睇饮食男女发现到呢间舖😆🍎见到师傅对自己每样菜式要求极高 用心出品 食材亦系由老板娘每日去街市亲自挑选🥬就咁睇𩠌菜名会觉得冇乜特别都系啲常见菜式 但一食就知每个𩠌都落足功夫心机去煮🔥😋👏🏻🏆鲜菠萝拔丝咕噜肉 $98 (9/10)呢个真系我食过最好食既咕噜肉💯冇令我失望外层脆皮薄而非常脆 师傅炸野功力深厚👍🏻选用新鲜五花肉 肉质松软有肉汁 正!糖醋酱汁调配得好好 酸酸甜甜(๑˃̵ᴗ˂̵)质地浓杰 够热 做到拔丝效果🤤用左新鲜菠萝🍍香甜多汁又Juicy 超满足!🥔金薯蜜椒安格斯牛柳粒 $138 (9/10)不得不赞师傅炸野既功力真心非常出色!😭薯仔外层炸皮超香脆!内绵密~充满蜜椒既香味!劲好味劲正 食唔停💯‼️牛柳粒软嫩juicy!如果大粒啲会仲正😳但整体已经十分唔错 同万发有得挥!🔥镇店小炒王 $118 (7.5/10)小炒王系我好钟意既一个𩠌🤤每次食中菜或者大排档都一定会嗌(๑•̀ㅂ•́)و✧呢间小炒王除左够镬气 最特别就系有炸芋条!口感香脆又香芋头味😆 韭菜新鲜爽脆!配埋虾干、腰果、豆芽好香口😚不过整体调味偏淡 唔够惹味 未算十分出色整体黎讲呢间菜馆真心出色💯每样𩠌都食得出老板
系YouTube睇饮食男女发现到呢间舖😆🍎
见到师傅对自己每样菜式要求极高 用心出品
食材亦系由老板娘每日去街市亲自挑选🥬
就咁睇𩠌菜名会觉得冇乜特别都系啲常见菜式
但一食就知每个𩠌都落足功夫心机去煮🔥😋👏🏻

🏆鲜菠萝拔丝咕噜肉 $98 (9/10)
呢个真系我食过最好食既咕噜肉💯冇令我失望
外层脆皮薄而非常脆 师傅炸野功力深厚👍🏻
选用新鲜五花肉 肉质松软有肉汁 正!
糖醋酱汁调配得好好 酸酸甜甜(๑˃̵ᴗ˂̵)
质地浓杰 够热 做到拔丝效果🤤
用左新鲜菠萝🍍香甜多汁又Juicy 超满足!

🥔金薯蜜椒安格斯牛柳粒 $138 (9/10)
不得不赞师傅炸野既功力真心非常出色!😭
薯仔外层炸皮超香脆!内绵密~
充满蜜椒既香味!劲好味劲正 食唔停💯‼️
牛柳粒软嫩juicy!如果大粒啲会仲正😳
但整体已经十分唔错 同万发有得挥!

🔥镇店小炒王 $118 (7.5/10)
小炒王系我好钟意既一个𩠌🤤
每次食中菜或者大排档都一定会嗌(๑•̀ㅂ•́)و✧
呢间小炒王除左够镬气 最特别就系有炸芋条!
口感香脆又香芋头味😆 韭菜新鲜爽脆!
配埋虾干、腰果、豆芽好香口😚
不过整体调味偏淡 唔够惹味 未算十分出色

整体黎讲呢间菜馆真心出色💯
每样𩠌都食得出老板既心机
又够镬气!上网睇到话服务差又唔觉🤔
啲姐姐态度好好同有个小妹妹都主动
黎同我地倾计话🐷🐷好得意🤣🤣
依家都好想再食佢地既咕噜肉同蜜椒薯仔牛柳粒🤤下次要食埋佢地既避风塘濑尿虾先😍