2022-10-15
之前同屋企人去花墟买花经过呢间纯白花花Café已经Bookmark定同朋友过黎试下,预先book定位星期五Happy Friday食餐好既,餐厅环境装修优雅又有情调,晚市做紧二人套餐都系$498,Starter、Entree同Main Course各拣两款,性价比高👍🏻👍🏻🔸Starter🔸🌟西班牙羊奶芝士及烤提子多士朋友叫既多士,上面提子烘烤过口感好特别,加埋羊奶芝士唔会好膻,配上香脆既多士一齐食,超正😊🌟蛋黄酱蟹肉青瓜我就拣呢个蟹肉波波,一咬开就见到满满既蟹肉,预先加入蛋黄酱调味,上面有爽脆既青瓜丝,高质💯🔸Entree🔸🌟老干妈牛肉及防风草蓉挞卖相好吸引,用上老干妈辣椒油拌炒既牛肉片好够味,连我唔食得辣都觉得正,挞皮好香脆富牛油香,馅料配埋牛肉一齐食,口感丰富🌟巴斯克式蕃茜炒蚬炒蚬大只好鲜甜,配埋白酒同洋葱调味,鲜味十足,而且份量都唔少,推介😎🔸Main Course🔸🌟阿根廷草饲牛西冷、薯丝饼配绿胡椒奶油汁牛西冷部位脂肪较少,肉味浓郁,火侯控制得刚刚好,预先切好一件件见到粉嫩既牛肉,咬落好juicy,下面既薯丝饼都做得好出色,吸收哂牛肉既油脂,香脆可口😌🌟油封鸭腿、防风草配青金
🔸Starter🔸
🌟西班牙羊奶芝士及烤提子多士
🌟蛋黄酱蟹肉青瓜
🔸Entree🔸
🌟老干妈牛肉及防风草蓉挞
🌟巴斯克式蕃茜炒蚬
🔸Main Course🔸
🌟阿根廷草饲牛西冷、薯丝饼配绿胡椒奶油汁
🌟油封鸭腿、防风草配青金桔汁
朋友叫左个油封鸭腿,几有惊喜既一道菜式,鸭皮煎到好香脆,肉质保持软嫩,食落唔会好油腻,建议蘸上青金桔汁一齐食,口感更清新😚
饮品: Latte & Cappuccino (套餐加$25)
最后我同朋友每人叫左一杯咖啡,两杯咖啡既拉花都好靓,我杯Latte咖啡味好浓郁,同牛奶既比例恰到好处👍🏻👍🏻👍🏻