2022-12-20
同FD花墟买花,FD话不如试下她之前一直有帮衬啲西餐厅,咁试试。餐厅装修得唔错,几有特色,晚市提供套餐,百几已经可以食到牛扒羊架等餐。冻柠茶同可乐,冻柠茶茶底好香浓,饮落好清甜。餐汤拣咗罗宋汤,蒜蓉面包焗得好香口,食落脆啵啵。罗宋汤,料好丰富,饮落好浓郁,唔错。烤纽西兰草饲羊扒配红酒烧汁同薯菜,一份有3件羊扒,今日拣咗7成熟,切落仲见到少少红色。羊扒烧得啱啱好,食落肥瘦相间,曝晒汁水。羊味唔算好重,超好味。配菜都好丰富,有胡罗卜仔,薯仔同脆玉瓜,都系微微煎过,好味。原只德国脆皮咸猪手,哩个真系不得了,猪手好大一只,焗得皮好脆,送咗上来都O晒嘴。铺头仲好贴心问洗唔洗帮切埋,咁一定要帮手切啦。切完猪手大大件都有7-8件,皮真系焗得劲脆,食落一D都唔觉得肥腻。猪手预先做过处理,好够味,套餐搭配埋2款酱汁,点落味道更加丰富,最后同FD食到劲饱都没食晒啲猪手。FD一直都有话,哩间餐厅都系街坊帮衬,食完真系可以理解,150HKD可以食到出面300几啲质素,我系附近住都一定会帮衬啦。以后行开花墟,都一定会再encore哩间餐厅!
冻柠茶同可乐,冻柠茶茶底好香浓,饮落好清甜。