无意中喺人地IG Story见到呢间cafe嘅软壳蟹toast好似好正咁,一直念念不忘,适逢星期六,就约friend子去坐下倾下计,chok下相咁,你懂的🤣✧日本蜜瓜latte $58 🌟🌟 / 5店内嘅limited edition饮品,用新鲜蜜瓜果肉+4.3特浓牛奶调制而成,味道几fresh,如果可以加多d果肉,蜜瓜味再浓d相信会好饮好多。请大家千奇唔好问我块蜜瓜好唔好食,因为我都唔知,睇图5😂。温馨提示:蜜瓜+奶会产生化学作用好快会变苦,建议尽快饮完。✧软壳蟹滑蛋吐司 $88 🌟🌟🌟🌟 / 5本身就系比呢个软壳蟹滑蛋toast既卖相吸引到,实物完全冇令人失望,而且味道亦都唔错。吐司表面烘至金黄色,有d外脆内软嘅感觉,炸软壳蟹口感酥脆, 再加埋炒得啱啱好嘅scramble egg丶芝士同埋蟹籽,真系几正!唯一要挑剔嘅系面包甜咗少少。✧卡邦尼烟肉薯团 $98 🌟🌟🌟🌟/ 5以前食gnocchi 都系喺意大利餐厅,估唔到喺呢度都食到!起初都担心会中伏,因为gnocchi真系唔系每间餐厅都整得好食,但系当我放入口𠮶一刻,我发现我嘅担心都系多余嘅,gnocchi 煮得烟烟韧韧唔会太淋,ca

✧日本蜜瓜latte $58 🌟🌟 / 5
温馨提示:蜜瓜+奶会产生化学作用好快会变苦,建议尽快饮完。

✧软壳蟹滑蛋吐司 $88 🌟🌟🌟🌟 / 5

✧卡邦尼烟肉薯团 $98 🌟🌟🌟🌟/ 5
以前食gnocchi 都系喺意大利餐厅,估唔到喺呢度都食到!起初都担心会中伏,因为gnocchi真系唔系每间餐厅都整得好食,但系当我放入口𠮶一刻,我发现我嘅担心都系多余嘅,gnocchi 煮得烟烟韧韧唔会太淋,carbonara 亦都唔会太漏,perfect!

食物质素: 🌟🌟🌟.5 / 5
服务态度:🌟🌟.5 / 5 (人手严重不足)
环境:🌟🌟 (个人觉得装修有d奇怪,座位唔舒服)
打卡位: 🌟/ 5 (对于想影靓相嘅美女可能会有啲失望,唯一可以打卡嘅就系食物)
2021-09-17