2023-05-04
一间环境+空间感+美食既餐厅,伴随住阳光☀️+凉快既下午🌬️, 成就左今日呢餐High-Tea🍽️。太子地铁站hea walk 5分钟就到,位置好便利呀,灯光足,坐位寛敝。Jami就坐窗边位置,为大家一一介绍美食💃🏻Matchy Combo ($136) - 呢set Manual既特色系可以比客人自选不同既组合,而且上菜时间都吾会太耐呀。首先见到乌冬呢个Option, 即刻要order啦。餐厅选用左幼身乌冬再加上葱花☘️ 充满和食风味,玉子豆腐既椒盐冇想像中禁多,吾会盖过豆腐既味道,金黄色既豆腐外皮内嫩得黎吾会一咬就散。红酒🍷煮牛肋条🥓系坊间有好多不同版本,而chill Pill既呢道𩠌就炆得好腍,而且味道适中,我好钟意佢既所有菜色都吾会好重味,真系非常适合而家流行既健康饮食态度嫁~~~!Jami 自选组合分别系:木鱼汤乌冬椒盐玉子豆腐溏心蛋手打鸡肉饼配牛油香蒜日式茹汁慢煮红酒牛肋条 (+$18)唐扬炸鸡枫糖浆班戟🥞 ($108)- 由于本人见到"炸鸡"💥🐔两个字就双眼发光~ 上到枱更加流哂口水, benedict egg🥚🥚🥚非常吸晴~ 用餐刀切开蛋头, 溏心马上流出黎,再淋上配上既糖浆~
Matchy Combo ($136) - 呢set Manual既特色系可以比客人自选不同既组合,而且上菜时间都吾会太耐呀。 首先见到乌冬呢个Option, 即刻要order啦。餐厅选用左幼身乌冬再加上葱花☘️ 充满和食风味,玉子豆腐既椒盐冇想像中禁多, 吾会盖过豆腐既味道,金黄色既豆腐外皮内嫩得黎吾会一咬就散。
Jami 自选组合分别系:
木鱼汤乌冬
椒盐玉子豆腐
溏心蛋
手打鸡肉饼配牛油香蒜日式茹汁
慢煮红酒牛肋条 (+$18)
唐扬炸鸡枫糖浆班戟🥞 ($108)- 由于本人见到"炸鸡"💥🐔两个字就双眼发光~ 上到枱更加流哂口水, benedict egg🥚🥚🥚非常吸晴~ 用餐刀切开蛋头, 溏心马上流出黎,再淋上配上既糖浆~哗哗哗, Pancake沾上半熟的蛋黄液一齐入口, 吾知仲以为自己系到食紧美式早餐🍳。炸鸡既配搭代替左烟肉/火腿等西式配搭,成为日式新派All day breakfast!
开心果奶昔🥛($65) - 开心果味浓郁, 好特别值得一试呵~上枱卖相非常吸引,好"打卡able"。
香蕉OREO 碎奶昔🍌🍼($55) - 估吾到香蕉同Oreo碎碎系禁夹嫁,饮落去有小清新既感觉。