2022-12-20 170 浏览
其實喺太子搵間好野食,並唔係一件難事!再次黎到以慢煮主題💛嘅西餐廳食個好西,系夜幕低垂嘅大街中,好容易上就見到紫光色嘅招牌。樓上鋪鋪面面積夠大,行重工業風裝修,燈光昏暗,效果好正,系度拍拖食飯都幾浪漫。用QR code 落單,之後侍應就會送上食物,停下來慢慢欣賞慢煮嘅味道。食物種類好多,有慢煮扒類、薄餅等,小至炸薯條炸物、小吃、沙律都有。💛美式蜜塘芥末豬仔脾(4件)($98)---必食之選性價比超高,一來有好香嘅豬仔脾燒烤嘅味道,二來切開肉質亦有少許紅色,一啲都唔會鞋口。肉多過骨。配上芥末醬勁惹味又帶點微辣,以慢煮出品確實唔同啲!呢度菜式比想像中出色。💛夏威夷薄餅 (8件)$128賣相吸引之餘,薄批關係入口好脆口,而火腿同批底比例啱啱好,又香濃嘅芝士味。💛黑松露芝士通心粉($108)上碟已經聞到黑松露嘅香味,粒粒通心粉撈滿芝士汁, 仲有一片片巴馬臣芝士。鐘意食芝士嘅朋友仔唔好錯過。💛NewYork芝士蛋糕香濃嘅芝士味,甜度適中。Cncl.:價位非常親民,份量夠多,一直都我向朋友推薦嘅好餐廳。絕對系可encore嘅餐廳,而佢地仲有好多推介菜式,我都未試食勻。

💛美式蜜塘芥末豬仔脾(4件)($98)---必食之選
美式蜜塘芥末豬仔脾

💛夏威夷薄餅 (8件)$128
夏威夷薄餅

💛黑松露芝士通心粉($108)
黑松露芝士通心粉

💛NewYork芝士蛋糕
香濃嘅芝士味,甜度適中。
NewYork芝士蛋糕