行过太安楼先发现原来又开咗一间手打柠檬茶店, 就系以前系「茶匠」间舖, 显然而家手打柠檬茶当道唔少珍珠奶茶店为咗竞争力都加咗手打柠檬茶落去,如果唔系就会直接改做手打柠檬茶会更受欢迎。 我谂大概原因可能系感觉比珍珠奶茶健康同冇咁肥吧😂😂 手打柠檬茶店唔少都系以青色做特色,真心够晒抢眼🤣🤣基本上每间手打柠檬茶都会有一款必有既饮品😂😂 就系渣男柠檬茶😂😂 显然地卖点就系主打啲人憎渣男,手打柠檬茶正正可以形容到😂😂 因为手打柠檬茶嘅卖点就系人手狠狠咁将柠檬同冰打碎再加茶, 岩哂啲人想打渣男咁🤣🤣 基本上每间手打柠檬茶我都会试佢嘅渣男柠檬茶🤣🤣 今次都唔例外等左5分钟左右, 「特浓渣男柠檬茶」($32) 到手 。 依间既手打柠檬茶份量唔会似旺角𠮶啲咁细杯收咁贵, 个人认为份量正常 。 佢个公仔系一个柠檬做茶垫 超得意🤣🤣 。 饮落去如其名咁偏浓味茶底, 相对柠檬既味就被削弱左小小。 不过柠檬茶嘛 浸阵就浓番味, 如果偏好茶底重既不妨可以试下佢。

特浓渣男手打柠檬茶
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
用餐时段
宵夜