2023-09-12 121 浏览
每当返工返到攰攰地,想歇一下,都会落楼下Pacific coffee叹番个甜品,补给一下精神力量,抖擞精神。甜品嚟讲,Dark choc 永远都系我嘅首选。除了日常menu有嘅Valrhona dark chocolate cake,前排Pacific Coffee 推出多款新嘅dessert tarts,我当然要试吓啦🍰1. Valrhona dark chocolate cake $39呢款蛋糕嘅Valrhona 特浓黑朱古力来自法国🇫🇷南部,味道浓厚香醇。蛋糕上面放左一粒咖啡豆形状嘅黑朱古力,造型简约,食落去脆脆的,增加口感。2. Valrhona dark chocolate tart $41造型精致,一块朱古力做嘅羽毛放在churro上,旁边有唧花cream同chocolate pearl sprinkles。挞底系朱古力皮,里面盛载住奶油忌廉再铺上朱古力粉。整体朱古力浓度比上面Caramel valrhona chocolate cake低,甜度高一点。Dark chocolate填补返虚耗嘅精神体力,为生活加一点甜,义足电返去再努力过。两款朱古力甜品我都喜爱,按心情选不同

法国Valrhona 特浓黑朱古力蛋糕

Valrhona  dark  chocolate  tart

两款朱古力甜品我都喜爱,按心情选不同的款式。
法国Valrhona 特浓黑朱古力蛋糕
  • 法国Valrhona特浓黑朱古力蛋糕