2023-01-26 104 浏览
唔知食咩好 落街睇下附近有咩好食 行到去太平道见到有间新开嘅火锅店 咁就上咗去啦装修都好阔落 坐得好舒服自助调味吧我哋点咗个推介嘅雪山飞狐锅(鱼汤龙趸)一上枱真系觉得好吸睛 好似有一大嚿云喺个锅上面咁 其实系蛋白嚟嘅 店员教要笃散佢 再连汤一齐饮 鱼汤奶白色够滑又有鲜味嚟得打边炉就一定要食牛啦 两个人少少就叫碟细嘅牛颈脊手切美国安格斯牛颈脊够新鲜 牛味浓鲜腐竹好厚好大块手工蟹子芝心虾丸虾丸大大粒好弹牙 虾味浓 仲有呢只芝心丸嘅芝士系可以做到拉丝嘅效果😳真系估你唔到呀下珊瑚蚌有时最怕啲珊瑚蚌碎湿湿 但系呢度一整块之余 肉质又爽口 鲜味弹牙 另外再嗌咗一碟淮山同埋莴笋 两样都好新鲜最后仲叫咗杯大柠乐 打住边炉饮可乐最perfect match离开咗旺角火锅战区 呢间店环境舒服食物质素又唔错 可以再encore
装修都好阔落 坐得好舒服

自助调味吧

我哋点咗个推介嘅雪山飞狐锅(鱼汤龙趸)

嚟得打边炉就一定要食牛啦 两个人少少就叫碟细嘅牛颈脊
手切美国安格斯牛颈脊