2020-01-24
台湾不嬲出名既吐司 宜家系香港已经好多地方有得食 基本上好多卖台湾野既食店都已经有得食了 本身我对吐司都几有兴趣既 当然要试试啦 不过有咁多间 又唔知边间好食 咁就随便试间近近地既算了 上网碌facebook见到葵涌广场有间卖珍珠奶茶既舖头有 就近近地即管去试下 去到见到啲人都系等鸡蛋仔既多 我见吐司既款式都有好几款 咁我同朋友就拣左紫薯肉松吐司$35蚊价钱都唔系问题 最紧要味道 吐司呢啲应该即叫即做既 等左5分钟左右 店员已经将吐司整好 放左落盒俾我了 一打开个样几吸引 好多紫薯 摸上手仲暖暖地 仲谂住个吐司会系热辣辣 点知唔系 已经冻冻地 微暖 一咬落口 啲紫薯系冻冰冰既 紫薯下面就系肉松 上面既紫薯都几多下 不过下面啲肉松就得好少 有啲失望 如果成个吐司都系热辣辣会更加好味 呢个吐司试一次就够了 唔可以话难食既 但又唔可以话好味 普普通通咁啦