2011-05-03 470 浏览
成日去金山食,又喺无耐之前去咗西贡食海鲜, 系时候去下鲤鱼门食下, 等自己可以比较下边度啲海鲜抵食同好食啲。参考咗OPENRICE、做咗功课之后,就决定去呢度食下。因为我觉得喺OPENRICE入边、蝗虫同学嘅报告系其中一个有公信力同参考性嘅食家!!!入到鲤鱼门,已经被不同食肆嘅人系咁推销入去食, 不过我都好少理, 直捣巨记门口。唔需要等位就坐底, 而个侍应就同我讲话我今日嚟得啱, 佢话如果寻日嚟嘅话就无位啦,因为啲大陆同胞五一黄金周㖞!坐定饮杯茶后,就行出对面鱼池拣海鲜;唉, 无我想食嘅琵琶虾㖞!算数, 就食咗: (睇相啦!!!!, 因为讲系无用嘅!!!系唔系?)值得一提嘅系, 个圣子皇无金山咁好食, 唔知点解, 虽然都系咁新鲜, 但系梗系盏咁啲!而啲侍应嘅服务OK, 但系就可以再好啲啲啰!!!至于抵食程度就见人见智啦, 我就觉得用呢个价钱就唔系太抵啰!!!可能始于呢度都系游客区啦。
而啲侍应嘅服务OK, 但系就可以再好啲啲啰!!!
豉油皇煎海虾, 够入味, 又新鲜!
粉丝蒸贵妃蚌, 蒸到啱啱好够熟, 新鲜无比, 仲以为自己喺度食紧剌身呀!
OK,无金山咁好食, 但新鲜!
你哋估呢只系咩蟹???
再估多次系咩蟹会有咁多膏?!
竟然系奄仔蟹, 估唔到会有咁多膏!
正!!!龙虾够新鲜弹牙, 啲面又吸咗啲龙虾鲜味!!!
2011-05-02
豉油皇煎海虾, 够入味, 又新鲜!
OK,无金山咁好食, 但新鲜!
你哋估呢只系咩蟹???
再估多次系咩蟹会有咁多膏?!
竟然系奄仔蟹, 估唔到会有咁多膏!
正!!!龙虾够新鲜弹牙, 啲面又吸咗啲龙虾鲜味!!!
  • 奄仔蟹、龙;虾