2009-04-11 22 浏览
上次食过lunch几好食,今日介绍好朋友试试dinner。上次打左好多次电话,亦响左好耐,以为唔接受订位,点知今晚两枱人入黎,都话订左位。为左试威灵顿牛柳,+$15食埋餐。和另一个本身是餐的鸡肉烩南瓜。先来餐汤,杂菜汤&蒜蓉包。杂菜汤好多蔬菜,可能无肉肴制,丰盈感争D。主菜:威灵顿牛柳配意粉。用酥皮包住牛柳,几特别。而且牛柳好腍,食完不用挑牙,夹埋汁,都几juicy。意粉一定要捞埋汁,因为香草份量很轻描淡写。鸡肉烩南瓜配薯菜。如果唔系各样一人一半,唔知一个人食唔食得晒这南瓜仔~一切开,汁液四散,鸡肉寥寥可数,红萝卜粒就大把!南瓜完全无味白烚后,填汁入去,呢种南瓜唔系属粉粉起沙型,所以好淡雾雾。因为好朋友喜欢谈心,当两边都有客之际,好有压迫感。感觉上好似lunch time/tea time来,才是好时刻。(p.s.如果个set无甜品,系唔可以以一个平D价钱加钱,要当散叫。甜品有心太软、蓝梅cheese cake、tiramisu、木槺布甸)
上次食过lunch几好食,今日介绍好朋友试试dinner

因为好朋友喜欢谈心,当两边都有客之际,好有压迫感。
(p.s.如果个set无甜品,系可以以一个平D价钱加钱,要当散叫。甜品有心太软、蓝梅cheese cake、tiramisu、木槺布甸)
杂菜汤&蒜蓉包
威灵顿牛柳配意粉
切开左的 威灵顿牛柳
鸡肉烩南瓜配 热辣辣薯角
打开盖后的南瓜
2009-04-08
$80.5 (晚餐)
威灵顿牛柳配意粉
切开左的 威灵顿牛柳