2019-07-30
由内街名叫桑拿菜 到搬出大街叫大排挡老板娘的唛头一直系舖头嘅标志见成日都有好多车排系舖头出面 所以就想同家人一试当日一早打电话去预订晚上枱 然后到下午再打去想睇下有冇得提早少少入座 待应都好似好迷茫 又唔知我朝早要打去留过座 感觉好唔organized然后到晚上去时 再一次揾唔到我留座纪录 又话要二个钟交枱 感觉有啲乱到点菜时 餐牌好多菜都冇show价钱出来 要问先知道 可能我唔太习惯咁样嘅点菜方法最后我地叫左系老板娘同店舖推荐嘅菜土窑鸡 $298呢个上菜时几特别 一大个镬上 然后用锡纸包住 应该系即焗的 但打外有点失望 以为系番大陆团果种 外皮有啲金黄 有啲直接烧过嘅感觉 佢原只上 提供手套畀食客自己撕 几有趣 味道有点重 而且有点肥 放左一阵会起胶 朱敏记酸菜鱼 $288呢个系全晚我觉得最唔错嘅 虽然对比我系大陆出名果啲 好油 鱼唔够滑多骨 但味道同料都唔错同足 而且好大份 食唔哂要打包添比起土窖鸡 呢个好似抵食少少另外有叫到炒面$78 农家炒豆腐$68 同鱼肠炒菜心 $98 三个都好油 都唔太推荐当晚见其他枱比较多人叫原只烧(?)猪手 鸡同酸菜鱼我本人同同行朋友都唔太欣赏啲菜色
老板娘的唛头一直系舖头嘅标志
见成日都有好多车排系舖头出面 所以就想同家人一试
最后我地叫左系老板娘同店舖推荐嘅菜
比起土窖鸡 呢个好似抵食少少
当晚见其他枱比较多人叫原只烧(?)猪手 鸡同酸菜鱼
我本人同同行朋友都唔太欣赏啲菜色 主要系比较油腻 味道好重 真系好似番大陆食团餐嘅感觉 坐得唔太舒服 而且坐成晚 整体上菜落单留位定都见到比较混乱 我就未必会再去了