2023-12-01 322 浏览
抹茶红豆格仔饼 $30周不时会行经过,但系真系买嚟食系第一次,第一次唔系试佢嘅鸡蛋仔而系格仔饼。佢用绿茶蛋浆整好咗个底之后再擦红豆、花生酱、牛油,落埋砂糖,要有嘅嘢都齐,不过落料偏少,红豆同花生酱都好似各得一半,唔系好够候,觉得可以比多啲花生酱,因为有啲边角位好似冇咩酱料,食完个纸袋都冇酱留喺到就知咩事......呢个位有少少失望。本身谂住啱啱整起,个格仔饼应该会系脆身嘅,但一拎上手就feel到佢冧冧地,都唔知系咪关焗住啲水蒸气事。如果考虑埋佢应该要出多啲绿茶味,咁可以话佢个格仔饼都几有原味嘅影子,因为个绿茶味真系好唔突出,基本上系食唔出。以呢个价钱食返原味格仔饼嘅水准系几令人失望,暂时冇话想试埋佢个鸡蛋仔,但用嚟顶下肚饿都得嘅。
抹茶红豆格仔饼 $30

外卖自取