2017-06-23
筑地番本放题 $238 + 10%服务费.一直对放题无咩太大期待 但原来真系只有失望 同个名一样 想「翻本」都几难 食完真系唔想再黎多次.首见小瘦肉唔系好海鲜 只会食好少 三文鱼同带子之类 味道好一般 感觉唔太新鲜 而且友人话 佢要求都唔高 虾同墨鱼都唔新鲜 同平时既唔同 唔好食 大家只叫左两次都无再落单.熟食方面 鸡翼 烧肉 完全系无味 盐都无放😅 真系食本身既味 枱上面又无任何调味粉 只有豉油 连想食寿司既wasabi都要问职员拎 都几唔方便.最后以为甜品应该都可以既 点知拎左个3.6牛奶布丁 无咩牛奶味 甜甜地既啫喱 (应该系沟埋左牛奶) 都系拣返有packaging既雀巢雪糕算数🤦🏻♂️.好既地方就系有多选择既饮品 都多元化 同埋呢个价钱可以饮啤酒同梅酒.整体我系翻唔到本既 而且我都几失望 平时已经唔系咁挑剔 我希望我唔会再有下一次 同埋有样野唔明 为何仲有咁多人黎食?