2014-06-17
见到大家对佢有咁好评,终于俾我有时间,上去试试。上到去,因为早(6点)所以唔需要等位,又无咩人,所以感觉ok。坐低后,叫左个 菇rissoto 同 carbonara , sorry,无影相。话说头盆嘅salad 同 汤都算ok,汤嘅味道偏淡,但直至主菜黎到,就有赞有弹。菇rissoto :味道浓,但因为里面嘅芝士加cream嘅味道浓,不过最大问题,因为要减低成本,用错菇,平价冬菇带酸味,令到整体跌分,香香嘅cream里面带出酸酸嘅味道。carbonara:错误嘅煮法,落左cream,而唔系传统嘅蛋黄加芝士收水嘅制成品,所以出到黎嘅时候,好似洗湿头发咁,味道普通,只有cream钓味,无左carbonara应有嘅味道。最后,食到尾声,人都开始多,煮野都多左,油烟味简直令我完全透唔到气,咳得好厉害,走时啲衫都沾满油烟味。整体今次话我知,我唔会再返去。
整体今次话我知,我唔会再返去。