2024-12-25 106 浏览
今日睇完戏去试下呢间餐厅,外表美丽,食物质素刚好相反(难食)。环境系几好 坐得阔落 职员礼貌(唯一优点),同埋原来餐牌上好多食物都无,但没有删去,十分误导,我地叫左以下3样食物,结果食左少少就走,如果餐厅长此下去,十分难留到港人留港消费。前后叫左3个送1 辣子鸡(味道好淡,肉干,皮多,骨多,肉超少无香味,细品牌既「三多」炸肶好食10倍,同级「念川居」好食)2 咕噜肉(用最差猪颈肉做,以为上碟菠萝是热既,因为见到菠萝表面少㶶,但结果是冻既,调味还可以,任何一间大牌档好食过佢)3 扬州炒饭(优点是粒粒分明,味道好淡,贴近白饭,无获气,重点系薄用火腿片炒不是叉烧,完,「正斗」好食好多)

前后叫左3个送

咕噜肉
扬州炒饭(应该叫火腿炒饭)
环境是好的
辣子鸡(应该叫炸干炸辣子鸡皮骨)
近镜
2024-12-25