2024-03-22 110 浏览
食咗咁多次Omakase,第一次有咁差嘅经验当日我哋book咗7pm,准时到达,叫咗「18道 - 樱」HK$ 798,等咗10分钟,前菜都未上,在场有2组客,包括我哋,而师傅得一个。个职员走嚟声称佢哋啲日本食材空运嚟,航班delay,啲食材啱啱先到要时间准备,要等多10分钟先开始。其间只见师傅都系抹下刀,整理下bar枱啲碗碗碟碟。等到7:25pm都未开始😐见师傅问职员仲有几耐,职员话好快,之后师傅畀咗啲枝豆话请我哋食…好啦,7:30pm 有第三组客到,师傅即刻开始🙄所有鱼生食材都系bar枱下面雪柜拎出嚟…明显我哋等咗半个钟唔系等「空运嘅食材」,系等「迟到嘅第三组客」。咁嘅价钱,咁嘅服务,一肚气。我哋买完单走个阵过阵响门口问个职员,佢仲讲大话系等食材,直至个师傅出嚟了解件事,先同我哋话唔好意思😒当我经验不足,但我未试过食omakase要等半个钟等麻隔离枱先开始啰😤食物方面,不过不失,份量偏少,识合女士,男士未必够饱。食材算生鲜,鱼生种类一般,欠缺时令鱼生,而鱼生调味方面唔算出色,炙烧鱼生方面差少少,CP值低。而最败笔系个鱼汤,完全无鱼嘅鲜味,好似饮紧腐皮水咁,宁愿无呢道菜
食咗咁多次Omakase,第一次有咁差嘅经验

前菜三款
鲭鱼