2021-09-15 1372 浏览
就黎中秋,同屋企人做节食饭,拣左位于观塘既玉桃轩开餐~菜单上标明要提前落订,咁我就早啲落订hold左个半席围餐黎食~到食饭当日,大约7点左右到达,全场大约只有一半再少啲既客,唔算旺场之后开始食饭,但系就越食越失望😔第一道菜系龙虾伊面,唔系热辣辣既,个汁太杰,浆实哂咁,龙虾数量唔算好多,份量较少第2道菜系西兰花珊瑚蚌,哇顶西兰花有虫🤮(赞佢冇农药啦), 啲蚌好似橡根咁,带子得2片🥲第3道乳猪,微暖,不过都算脆口,合格啦第4,5道菜系竹笙蟹肉翅同炸蟹钳,个翅入面有啲硬硬地既翅咁,食得唔开心,蟹钳正常第6,7道菜系鱼同冬菇鲍鱼,都算正常,熟既同微暖第8道系脆皮鸡,啲鸡肉都几鞋口同好干,啲皮都脆既,但唔热既😔第9样系荷叶饭,唔好食既,饭好林,同埋有阵唔香既荷叶味...最后既蟠桃包,终于系热架啦!仲好大个,但系个黄系有阵怪味既,唔新鲜❌全个过程都冇乜服务可言,换过一次碟only总括: 唔值咁既价钱,食物质素同屋邨楼下啲酒楼咁上下,屋邨可能仲好服务过佢地。野食只系微暖,同埋真系冇服务,冇人执枱,啲𩠌上到放唔到先收走一只碟,等紧蟠桃包既时候就催埋单。👎👎👎
就黎中秋,同屋企人做节食饭,拣左位于观塘既玉桃轩开餐~
之后开始食饭,但系就越食越失望😔
第3道乳猪,微暖,不过都算脆口,合格啦
第6,7道菜系鱼同冬菇鲍鱼,都算正常,熟既同微暖
全个过程都冇乜服务可言,换过一次碟only

2021-09-15