2019-08-18
今日去铜锣湾白沙道个头💇🏽♀️剪头发, 所以就系附近揾地方食D野啦经过波斯富街, 利舞台对面见到 , 我自己好钟意食叻沙, 又见佢主打叻沙就一于试试啦🤤老实说佢既门面招牌同餐牌实在有点俗气, 如果唔系佢个名吸引, 我都未必会留意🤭不过内里既风格完全不一样, 少少唔太起眼既篮球主题装饰, 不明何意🤔马来叻沙套餐(自选三步曲)A2 – 🐔鸡肉叻沙掺掺 (少辣) + 🍋热柠檬茶 ($55)价钱同出面既差不多, 份量都算系多既, 不过味道真系几失望, 汤底得个咸字, 似系鸡汤咁既味道, 椰汁味较淡, 唔够香, 而且汤亦都较稀, 完全挂唔到上D面到, 唔太似叻沙, 配菜方面除左一般叻沙都有既芽菜 & 豆腐卜 & 鸡蛋, 呢到仲有D青瓜丝, 增加口感, 最后鸡肉原来系鸡扒, 都系普普通通总括黎讲, 汤底就系一碗面食既灵魂, 汤底做得唔好, 已经失哂分👎🏽
经过波斯富街, 利舞台对面见到 [小叻沙], 我自己好钟意食叻沙, 又见佢主打叻沙就一于试试啦🤤
马来叻沙套餐(自选三步曲)