2011-08-30 71 浏览
一直谂住过黎试下呢度个宵夜Buffet今次终于约齐朋友过黎试食了因为大家都系爱蚝之人啦(题外话:佢呢度而家有得网上Booking,都几方便,因为我零晨2点几先网上订位既^^)我地一行6人黎到~第一样想食既当然就系~~~~~~~~生蚝啦!!原来系落Order形式既~但系有限制我地最多只可以order 12只都唔紧要啦~黎左先啦等左10分钟左右终于都黎到喇虽然就细只左少少~但系都几好味既咁我地食完再Order啦点知一等就等左差唔多成个钟喇我地中途有问过个Staff (佢不耐烦既态度咁答:我地因为全场轮紧咁整,麻烦你地等下)又话任食生蚝,但系无生蚝俾啰过左11:30之后就黎得快左~但系果时已经食紧甜品啰佢地话系即开生蚝,所以比较慢,如果系咁既就揾多个师傅帮手啦原本一心谂住黎食生蚝,点知劲失望啰如果大家都系为左去食生蚝又去既,就真系谂谂先喇虽然生蚝系咁~但系都仲有其他野食既佢D三文鱼一出,大家都即时出黎排队好快就无晒喇,不过都算refill得几快另外我都几钟意食呢度既烟三文鱼味道都唔错其他仲有好多热食既,不过就..........唔吸引我啰我有试左呢个牛肉不过偏"鞋"都有试左呢个即煮汤面都几好
一直谂住过黎试下呢度个宵夜Buffet

生蚝
虽然就细只左少少~但系都几好味既
咁我地食完再Order啦
点知一等就等左差唔多成个钟喇
又话任食生蚝,但系无生蚝俾啰
过左11:30之后就黎得快左~但系果时已经食紧甜品
佢地话系即开生蚝,所以比较慢,如果系咁既就揾多个师傅帮手啦

原本一心谂住黎食生蚝,点知劲失望啰
如果大家都系为左去食生蚝又去既,就真系谂谂先喇

虽然生蚝系咁~但系都仲有其他野食既
佢D三文鱼一出,大家都即时出黎排队
好快就无晒喇,不过都算refill得几快
鱼生
另外我都几钟意食呢度既烟三文鱼
味道都唔错

其他仲有好多热食既,不过就..........唔吸引我啰
我有试左呢个牛肉
不过偏"鞋"

都有试左呢个即煮汤面
汤面
都几好既~有2个汤底:猪骨 & Miso Soup
我试左个猪骨汤底
但系都几好味既~

讲到成晚最好食既
不得不提~~竟然系呢个面包
面包
佢有D菜 & 火腿系里面
配埋呢个好松软既包
真系好好食~~我食左2个tim (可以试下加Cheese落去,会更好味)

仲有其实我好钟意食火箭菜既
呢度有㖞~~就咁食又怪怪地
唔知你地有无试过呢
我整左个皮蛋瘦肉粥 + 然后上面加左D火箭菜 (只虾分开食既
~~)
皮蛋瘦肉粥
咁样食都唔错架~食落去劲有草青味
好味道呢!!

食到咁上下~系时候食甜品
呢度有个大大部既朱古力喷泉呢
朱古力喷泉
仲有D一串串既饼 & 棉花糖 & 生果 ready俾你方便拎
都几好

咁样食都几搞笑
仲有呢度雪糕都好多款

总括黎讲~除左D生蚝之外
其他野都仲可以一试既
希望佢地会有改善啦!

P.S. 星期五晚既Buffet系无得用优惠券架
生蚝