2024-10-28 531 浏览
今天出开尖沙咀,谂住食越南嘢,即时谂到嚟芽庄,因为都去过好多次。今天不是假日,所以下午茶时段不是太多客,当时有5张枱都在进食中,只有我哋新到的客人,员工方面就眼见楼面有6位,其中有一位在执枱,一位正带我们到餐厅内,其余员工就分2组人在场倾计。因好肚饿,所以座下后即看餐牌,决定食物后,想揾员工落单,但见5位员工在门口吹水(我哋座嘅枱与门口都有一段距离),他们跟本就没有回头望著餐厅内,只有一位女员工正在收拾其他客人枱上的餐碟,我根本就揾唔到员工落单,咁我就见执枱的员工行过(她手上拿著碗碟),所以我就同她讲:麻烦你转头帮我哋落单,她回应我:好的,请你等等。怎知等了又等,连她都现身于门口位置,完全忘记了要落单这回事;所以我要等她们回头望入餐厅才可擧手揾佢哋。后来就见到有位短发女员工望向我哋张枱方向,咁我就即时向著她举手,怎知她望不见,我就再举多次手,仲要好大动作,她才见到,真系奇怪,「似见似不见」,都唔理咁多,因肚饿,有人嚟落单就ok,怎知呢位员工态度真系绝顶,好似系我哋阻住佢冇得倾计咁,黑面之余,声线还带点唔耐烦,最后落了单。后来有员工拿刀及义来我哋张枱,什么都没说就放低,呢啲服务,以前唔会

后来有员工拿刀及义来我哋张枱,什么都没说就放低,呢啲服务,以前唔会发生在这品牌,之后的饮品及食物都是在冇声冇色地,在不同方向降落在我哋枱面上。🙄

除服务欠佳外,佢哋食物保持以往的味道,值得推介「芝麻虾多士」外脆内软,虾味同口感唔错😋;另外猪扒唔干身,几 juicy 😋,不过饮品 「桃蜜热柑桔」就冇咩桃味,柑桔味又唔系咁够,而环境及衞生都完全冇问题。

牛油鸡翼
芝麻虾多士