2024-10-28
今天出開尖沙咀,諗住食越南嘢,即時諗到嚟芽莊,因為都去過好多次。今天不是假日,所以下午茶時段不是太多客,當時有5張枱都在進食中,只有我哋新到的客人,員工方面就眼見樓面有6位,其中有一位在執枱,一位正帶我們到餐廳內,其餘員工就分2組人在場傾計。因好肚餓,所以座下後即看餐牌,決定食物後,想搵員工落單,但見5位員工在門口吹水(我哋座嘅枱與門口都有一段距離),他們跟本就沒有回頭望著餐廳內,只有一位女員工正在收拾其他客人枱上的餐碟,我根本就搵唔到員工落單,咁我就見執枱的員工行過(她手上拿著碗碟),所以我就同她講:麻煩你轉頭幫我哋落單,她回應我:好的,請你等等。怎知等了又等,連她都現身於門口位置,完全忘記了要落單這回事;所以我要等她們回頭望入餐廳才可擧手搵佢哋。後來就見到有位短髮女員工望向我哋張枱方向,咁我就即時向著她舉手,怎知她望不見,我就再舉多次手,仲要好大動作,她才見到,真係奇怪,「似見似不見」,都唔理咁多,因肚餓,有人嚟落單就ok,怎知呢位員工態度真係絕頂,好似係我哋阻住佢冇得傾計咁,黑面之餘,聲線還帶點唔耐煩,最後落了單。後來有員工拿刀及义來我哋張枱,什麼都沒說就放低,呢啲服務,以前唔會
後來有員工拿刀及义來我哋張枱,什麼都沒說就放低,呢啲服務,以前唔會發生在這品牌,之後的飲品及食物都是在冇聲冇色地,在不同方向降落在我哋枱面上。🙄
除服務欠佳外,佢哋食物保持以往的味道,值得推介「芝麻蝦多士」外脆內軟,蝦味同口感唔錯😋;另外豬扒唔乾身,幾 juicy 😋,不過飲品 「桃蜜熱柑桔」就冇咩桃味,柑桔味又唔係咁夠,而環境及衞生都完全冇問題。