2015-08-29
系好耐之前都好中意食Tony Wong玫瑰花蛋糕,个阵d花瓣仲系用糖霜整,可以话系够硬净。《晴报》五周年,Tony Wong为左庆贺《晴报》生日而特别打造一百个依款橙金色上面有埋蝴蝶朱古力、甲虫朱古力嘅玫瑰花蛋糕,玩游戏中左本身好开心,所以专登订左系生日个日拎,顺便庆祝下,但最后个结果唔系咁开心。(网上图片) 由骆克道拎埋返到屋企只系半个钟时间,d花瓣已经不停溶紧落黎,其实今日唔系好热,二来个店员话两个冰袋都可以keep住个蛋糕一个钟,黎唔切影相已经不停溶,谂住生日都可以影多d靓相,溶都咁都唔想影好唔开心!上网睇返买1磅单色玫瑰蛋糕都要$470,咁点叫人再买呢!个卖相老实讲好靓,但d白朱古力花瓣跟本受唔到蝴蝶朱古力、甲虫朱古力嘅重量,所以首当其冲系个边塌落黎,我以为只系塌完重个边会停,唔够几分钟到里面又系咁lum,唉!跟住全家放弃,切都唔使切,直接用匙羹食。里面嘅士多啤梨系好食,蛋糕同饼底都冇得输,但个外型咁已经大打折扣,如果住再远d,d相应该都影唔到