2024-08-29
1937 浏览
今日去咗个新商场Airside度行街,顺便去𠮶度试吓睇吓有冇啲咩餐厅好食😋😋😋 去咗有一间叫泰沾面嘅泰国菜试下,因为听朋友讲之前成日都排队呢间舖头,好多人去试。所以今次都几期待入去试吓泰国菜先😝太阳蛋香叶肉碎饭❤️❤️❤️❤️我觉得呢个就正常泰式肉碎味,不过我发现加咗佢个鱼露真系即刻升华咗😂😂而且个蛋系流心太阳蛋。有好多泰国泡整得太过熟得滞冇咁好食,而且冇得将个蛋汁拎嚟捞饭,呢间个蛋就整得好食啦🤓泰式金边粉 ❤️❤️❤️❤️甜甜地,几有镬气。而且只虾都几大只几鲜甜🤘🏻同埋佢炒到比较干身,我个人嚟讲钟意炒粉面炒得干身啲,因为有阵时得太湿黐埋一嚿嚿冇咁好食。佢呢间都唔错👍🏻不过可能我试过啲更加好食,所以比四个心心。鸡肉泰式炒河❤️❤️❤️呢个开头食OK嘅,但系食到后尾可能冻咗佢啲河粉黐埋一嚿嚿冇咁好食,同埋食得多都觉得好滞,唔够浓味😂😂相比,金边粉会好食啲 🙌🏻而且啲鸡肉有啲嚡,所以我觉得不过不失。泰式香辣鸡翼❤️❤️❤️原本觉得叫呢个菜式一定好食,佢个败笔之处就系加咗青柠落去鸡翼定加咗啲酸粉,总之佢个酸系完全好唔夹。如果无左个酸味,我会比5个心心。因为加咗个酸味落去真系好难食,成个味系又劲酸又劲辣,跟住你点个泰式辣
太阳蛋香叶肉碎饭❤️❤️❤️❤️
泰式金边粉 ❤️❤️❤️❤️
鸡肉泰式炒河❤️❤️❤️
泰式香辣鸡翼❤️❤️❤️
原本觉得叫呢个菜式一定好食,佢个败笔之处就系加咗青柠落去鸡翼定加咗啲酸粉,总之佢个酸系完全好唔夹。如果无左个酸味,我会比5个心心。因为加咗个酸味落去真系好难食,成个味系又劲酸又劲辣,跟住你点个泰式辣酱又甜,唔知想点味道😂😂
整体嚟讲,我觉得如果有行经过呢个商场可以值得一试😂
泰沾面 (九龙城)
九龙城启德协调道2号AIRSIDE 2楼L205号舖