2021-10-14 477 浏览
我以为呢间餐厅系以松露为主题的高级餐厅,book 了同朋友庆祝生日。餐厅门口装修看似很靓,点知入到去见到啲木枱胶櫈,同楼上楼下啲高级餐厅装修差好远,觉得有点不妥;坐低打开Menu, 叫了个松露Tasting 晚餐(set 里有几个item仲要加钱,有点伏), 一心谂住试吓佢哋啲松露有几香和法式食物嘅配搭和口味,点知原来系每碟西菜加几片松露,前菜还可以,主菜味道好渣,系一般grilled/ fried 鸡猪牛鱼上加几片松露,松露嘅味道一点也不突出。叫佢地系甜品上加个Happy birthday同名,佢哋话经OpenRice 订位时冇讲所以安排唔到; 我心谂:吓?我食过的高级餐厅里聘用的厨师即晚用酱写几个字,唔系好难姐,咁都安排唔到?每人比成$1000一位㗎㖞⋯⋯无言!