2022-12-10 1292 浏览
听闻呢个黄金鸡咁出名特登揸车到筲箕湾帮衬,入到去店舖买咗黄金鸡饭,当正在等外卖嘅时候我留意店舖嘅环境和卫生,卫生情况一般,干净一定冇份但系又未至于太差,算系中下嘅感觉,对于我嚟讲埋可接受啦!我觉得可以做得好啲!大概等咗几分钟就可以攞走速度好快,攞返到屋企即刻同我老婆分享!一打开饭盒,首先见到萝卜丝芫茜放面,萝卜丝下面系黄金鸡之后油饭先试萝卜丝,我开头以为萝卜丝系酸,所以一大胆摆落个口,点知系咸,直头咸到我标晒眼水,顶唔顺吐返出嚟!之后再试鸡,个黄金鸡味道一般,绝对唔算滑,比出面嘅海南鸡饭味道咸少少,唔知道系咪因为萝卜丝放面嘅原因!,之后再试埋酱汁非常多味精,我食完系好口渴!其实我唔介意出去食嘢系有味精,不过你呢个酱汁嘅味精非常之多,过咗火至于油饭干到不得了!我唔知道呢个系咪店舖嘅特色,不过我接受唔到太干!我老婆畀我要求更高,佢食咗两啖就唔食,为免浪费我就食埋佢𠮶啲鸡,但个饭就冇食啦!整体嚟讲算系非常失望!特登揸车入去买返去孝敬老婆,点知食完系咁难受,饮咗非常多水!但好老实讲,45蚊一个鸡饭算系平!但如果45元系呢个质素我宁愿畀多20蚊出去食好啲!
,之后再试埋酱汁非常多味精,我食完系好口渴!
2022-12-06
3 分钟 (外卖自取)