2014-05-20 14064 浏览
每年男友/自己生日我地都会去酒店食buffet, 我系早2个月前已经订位, 本来想订hotel icon, 不过都已经full 晒。 上网见到yamm, 大部份评语话海鲜ok。反正好多间都食过, 但就未试过yamm, 就试试啦。因为当日系男朋友生日, 所以打去book 既时候已经讲明, 职员话有生日蛋糕送返, 但去到既时侯要先出示身份证证明。到当日去到既时候, 我照佢地指示出示返身份证啦, 但我职员好串咁答我, 食自助餐吾洗身份证。我话你地要证明系咪生日吗. 之后佢依然都系同我讲「食自助餐吾洗身份证」。个下真系闹闹地, 明明就系你地话要睇既, 到去到又话吾洗, 重点系个职员劲冇礼貌(只系个人)。自助餐开始时间系18:30, 我地18:45先到, 去到既时候都已经见到好多人。入面环境系ok既, 但我吾明点解我地张枱咁黑都冇蜡烛, 搞到影d相都好黑。入到去放低d野就出去睇下有咩食, 但可能果日系星期六人多既关系,系放冷盘海鲜位置, 我见吾到有 <龙虾山>, 而冷盘海鲜亦比我想像中少。只有2款龙虾、青口、虾、蟹脚同生蚝, 而当日既蟹脚亦好细只, 冇咩肉食。日本野食方面系吾错,
每年男友/自己生日我地都会去酒店食buffet,
上网见到yamm, 大部份评语话海鲜ok。
反正好多间都食过, 但就未试过yamm, 就试试啦。

生蚝
日本野食方面系吾错,
刺身有带子、海胆、吞拿鱼、三文鱼..
寿司都有好几款, 火灸三文鱼、火灸带子、腐皮、玉子.....
刺身+寿司
海胆
其他热荤正正常常, 有鹅肝多士、即煮龙虾意粉、蒜蓉蒸龙虾、烧带子、肉骨茶、沙嗲串烧、蕃茄龙虾粥、带子炒饭、羊架、田螺焗薯蓉等等... 算系多贵价野, 但种类吾算多。
不过值得一赞既系, 有田螺焗薯蓉, 食过咁多间都未见过有lee款热荤, 而且味道ok. 因为我地两个本身就好钟意食lee款野, 所以见到时都好开心。
热荤
肉骨茶
龙虾汁意粉
甜品方面吾算多选择, 有马卡龙、桂花椰汁糕、绿茶木糠布甸、朱古力喷泉、杂果挞等...
但连最普通既面包焗布甸同苹果批都冇。
大部份对我黎讲都吾吸引.. 连雪糕都吾记得食><
甜品
因为生日关系, 会送两杯香槟同生日蛋糕。
到我地差吾多食完坐系到倾计既时候, 职员就会主动送上蛋糕, 亦会主动询问洗吾洗合照。值得一赞。
香槟
总体麻麻, 食物冇咩特别, 冇野系我地食完想再食既,
谂住比贵少少食得开心d, 但真系一d都吾值。
而且员工态度问题, 吾止我地有少少微言, 连隔离枱既食客都有不满。(佢地系有直接向当值经理投诉同写意见表)
我地好少食完之后会异口同聱话以后都吾会再黎。
2014-05-17
庆祝纪念