2022-03-05
见到呢间餐厅的lunch omakase有好多好评(openrice &其他social media),save左好耐一心黎试下,点知伏已中(可能系我唔好彩啦🥲)当日book左一点,入到去一坐低,见到一个师傅serve紧围住bar台计埋我地8个客人,都觉得奇怪,平时好少一个serve咁多个,师傅就话因为临时有人无番工所以佢要一个人顶晒。谂住都唔紧要啦,点知全程佢都好赶,一个人踢晒脚,啲野食好似有少少求其整既感觉,到最尾食完佢都话今日系比平时差好多,无办法,但又好似无觉得唔好意思咁😂 讲番野食,全餐第一啖食既系有三样野既头盘,其中一样有少少海胆系上面,点知一食系臭既😅明显变坏左,我忍唔住就问下个师傅啦,点知佢系话 而家无得做晚市,为左cut cost,入左啲差啲既货,无计,仲话个海胆系suppose只系用黎伴碟(咁姐系唔suppose比客人食既😅?!)比得呢个价钱食lunch omakase (12贯,$588加一)都算系偏贵果堆,唔系3百几㖞,完全唔expect会食到啲变坏左既野😂😂😅 其实野食都算多种类既,有白子,生蚝呢啲唔系成日lunch会食到既野,寿司果啲都正常质素,得个烟熏油甘
其实野食都算多种类既,有白子,生蚝呢啲唔系成日lunch会食到既野,寿司果啲都正常质素,得个烟熏油甘月同拖罗卷比较出色。
最尾食完餐饭个师傅话佢黎紧会转寿另一间餐厅,叫我地去果边试下,质素好好多lol 系咪因为咁所以佢全程都好似hea做又系咁弹间餐厅😅 anyway感觉都唔太专业。可能下次去揾第二个师傅食会好啲,毕竟食omakase个师傅质素都系好紧要。总括同一价钱可以揾到好多更好选择!