2009-01-08
上星期收工近近地走去集成中心一带找美食,见到间曰本餐厅终于开咗!一心谂住食好的啦~~(同事开头话食板前,我话唔好)点知......一上到佢只有少猫三两枱..算啦新开应该系好正常!俾安排座卡位,待应都好有礼.叫咗少少寿司同刺身(因为想试多几样hehe)-海胆寿司唔似上次去见城到个啲,有少少怪味‧我估可能系加拿大!因为都几大片~~但系俾见城贵,三文鱼同油甘鱼都一般啦.无特别oA5牛肉刺身.正.牛脂分布平均,入口溶化,好食但就几贵几小片盛惠600大元!尤于太贵了,小妹都唔敢叫太多o最后叫埋𠮶天麸罗同铁板炒饭走人!总括:寿司材枓鲜度一般(可能人太少啦,但小妹始终系消费者ma!!),饭太淋冇粒粒嫁口感......失败~~天麸罗ok唔太油爽身o铁板炒饭外貌几好但冇味.....好淡.....盐都悭番?最后走果时见到个师傅同个客讲嘢!佢可能系大厨因为佢好特别~金毛~留胡须~人地话日本师自身都好整洁嫁,算啦!都唔会再来,当买个好贵嫁教训!(离开店后仲俾个姊姐骂,sorry ar baby)