2010-11-11
晚上一家三口出深水埗揾食,开车经过,呢间"大丸",反正未试过,就去试试吧~ 先行几层装修过的唐楼既楼梯,去到打开餐牌时,赫了一跳,食物选择少,而且,除了五个不同价钱既回转寿司台上既寿司叫做抵食的外($8 白碟,$12 ,$16 ,$20红碟 , $35黑碟),本来想叫个炒饭或汤面比囡囡食,因为小朋友不太适合吃生冷嘢的嘛,点知,汤面冇,炒饭就只有两款,分别系$88蚊既鳗鱼炒饭及一款忘了名字的$128元既炒饭 ,最后,我呢D平民,当然不会叫啰,$88蚊碟鳗鱼炒饭,比成条去炒都唔值啰,我才不会那么"豪"呢~ 我们叫了十款食物,转过头又话有其中四款没货(连最普通既象拔蚌寿司,炸虾天妇罗及餐牌有既"东升班"寿司都话冇),选择已经少的了,仲要想食乜冇乜,只有在出面回转台再饭其它食物,唉~~~ 老实说句,呢间食肆,食物水准只是大路货色,不属水准之作,没鲜味可言,因此,根本就唔值呢个价钱,早知就唔好贪好奇,去番附近的"三上"好过了~食完呢餐,埋单只是$320几 (因为,我们叫了的只是普通的寿司),我同老公都食到面到黑埋,真系好失望~
就去试试吧~ 先行几层装修过的唐楼既楼梯,去到打开餐牌时,
赫了一跳,食物选择少,而且,除了五个不同价钱既回转寿司台上
点知,汤面冇,炒饭就只有两款,分别系$88蚊既鳗鱼炒饭及
我们叫了十款食物,转过头又话有其中四款没货(连最普通既
仲要想食乜冇乜,只有在出面回转台再饭其它食物,唉~~~
我同老公都食到面到黑埋,真系好失望~