2018-02-21 176 浏览
新年拜年,嚟到调景岭呢边,离开时已经差唔多七点几左右,去到彩明商场附近,见板长寿司门口等位嘅人好少,就决定喺到吃埋先返屋企,差唔多夜晚七点半去到,唔洗三分钟就有位。 👍🏼叫左两碗天妇罗稻庭汤乌冬、腐皮稻庭汤乌冬,乌冬面不过不失,汤比较甜。豚拖罗手卷、软壳蟹手卷都几好吃。松叶蟹三文赤酢丼跟面豉汤,呢𠮶还好,三文鱼感觉唔太新鲜,而且等左差唔多半小时先上,面都差唔多吃完先嚟。大和炸鸡,鸡件好硬,无乜汁,薄薄嘅鸡片,有大约五件。唔好吃。吞拿鱼沙律军舰,寿司类唔记得咗影相,以前都有喺板长吃过,唔知喺转左供应商定点,感觉无以前咁好吃,口感有啲奇怪。而且吞拿鱼系一块块碎件,唔似以前咁好吃。而另一件油甘鱼,等咗四十分钟先上,隔离台迟过我地入,佢地叫咗一大堆寿司,我见到不停咁上,相反我地叫嘅「一件」油甘鱼寿司就足足等左四十分钟先上,半小时麻烦佢地帮手睇睇,但无回应,四十分钟后再叫,先帮我地睇。店舖入面无乜人,门口都无人排队,睇落唔算太忙,但上菜速度颇慢。和风蒸蛋,后期加单,今次几快上,但蒸蛋无以前吃嘅咁嫩,水量好似加少左,有啲「实」,无咁好味。

豚拖罗手卷、软壳蟹手卷都几好吃。